Головна Новини Зірки персона Культова акторка з фільму "Сяйво" мертва
commentss НОВИНИ Всі новини

Культова акторка з фільму "Сяйво" мертва

Акторка Шеллі Дювалл померла у віці 75 років. Вона відома за культовою роллю у фільмі "Сяйво" режисера Стенлі Кубрика, який екранізував роман Стівена Кінга.

11 липня 2024, 19:44
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американська акторка Шеллі Дювалл, відома за роллю у фільмі Стенлі Кубрика "Сяйво", померла у віці 75 років. Партнер акторки Ден Гілрой підтвердив, що причиною смерті стали ускладнення викликані діабетом.

Культова акторка з фільму "Сяйво" мертва

Культова сцена з Шеллі Дювалл з фільму "Сяйво"

Партнер акторки Ден Гілрой повідомив, що Шеллі Дювалл померла уві сні у своєму будинку в Бланко, штат Техас. 

"Моя дорога, мила, чудова супутниця життя та подруга покинула нас. Надто багато болю останнім часом, тепер вона вільна. Відлітай, прекрасна Шеллі", — повідомив Гілрой.

Шеллі Дювалл не планувала ставати акторкою і з дитинства мріяла бути художницею. Під час навчання в коледжі у Х'юстоні американський режисер Роберт Альтман помітив Дювалл та вмовив її спробувати себе у кастингу. Невдовзі Шеллі дебютувала на екрані в ролі спокусниці-підлітка та екскурсовода Сюзанни Девіс у фільмі "Брюстер Макклауд".

Через десять років Дюваллл зіграла разом з Робіном Вільямсом роль культового персонажа коміксів Олів Ойл — вольової дівчини в біді, в екранізації Роберта Альтмана "Попай".

Однак справжня слава до Дювалл прийшла після фільму за книгою Стівена Кінга "Сяйво". Фільм Стенлі Кубрика потребував значних зусиль від Дювалл, адже зйомки зайняли 13 місяців, а деякі сцени довелось знімати по кілька десятків разів. Крім того, культову сцену з бейсбольною битою Кубрик перезняв 127 разів.

Шеллі Дювалл зіграла в десятках фільмів та залишилася в пам'яті глядачів як надзвичайно різнобічна і смілива акторка.

"Шеллі Дювалл схожа на дорогоцінний фарфор. Ніхто не виглядає і не звучить так, як вона", — писав видатний кінокритик Роджер Еберт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про єдиний фільм Стівена Кінга, який він не зміг додивитись до кінця.

Також "Коментарі" писали про смерть актора з серіалу "Альф".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини