Головна Новини Зірки персона "Не потрібно людей ламати": відомий співак зробив заяву про мовне питання
commentss НОВИНИ Всі новини

"Не потрібно людей ламати": відомий співак зробив заяву про мовне питання

Сергій Танчинець виступає за ласкаву українізацію

10 грудня 2023, 20:30
Поділіться публікацією:

 Музикант групи  "Без обмежень" Сергій Танчинець висловив свою думку   про українізацію.  Він  стверджує, що не  треба  ламати людей і  примушувати їх  вже говорити  українською.

"Не потрібно людей ламати": відомий співак зробив заяву про мовне питання

Сергій Танчинець (фото з відкритих джерел)

"Я був прихильником ласкавої українізації, зараз я є прихильником менш ласкавої українізації. У мене немає ні бажання, ні впевненості в тому, що людей потрібно ламати через коліно, навіть зараз", -  розповів лідер гурту в інтерв'ю для YouTube-проекту ТСН.ua "Наодинці".

За думкою музиканта,  потрібно створювати  співгромадянам такі умови, щоб вони  добровільно мали бажання  говорити  українською мовою. Ще, за його переконанням, вирішити цю проблему в нашій країні  можуть  допомогти  відомі особистості.

"Ми, як артисти, кінематографи, художники, повинні робити українську модною. Все українське, мова в тому числі, має бути модним і привабливим. Ми — артисти — повинні робити це модним, стильним, милозвучним. Таким чином ми — артисти — можемо приєднатися до українізації", — сказав музикант.

Ще Сергій Танчинець  оприлюднив своє відношення до  російської мови в середовищі військовослужбовців. Співак каже, що це єдині люди, які  заслужили повне  право спілкуватись  тою мовою, яка їм найзручніша.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Україні утискають через мовуПриблизно половина  мешканців України  висловлює думку, що в країні  має місце дискримінація за ознакою мови. При цьому, співгромадяни  говорять про  утиски, наводячи інші   ознаки, проте там  відсотки  набагато менші.

Такими є  результати  всеукраїнського опитування, які були  отримані фахівцями Київського міжнародного інституту соціології за замовленням Консультативної місії ЄС в Україні. Респонденти  відповідали на питання про те, чи існує, на їх думку, дискримінація  громадян країни  за  вказаними ознаками.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

10 грудня 2023, 21:49

Деокуповані регіони ще відчують це ломання на собі. Ще треба на передову всіх мовних омбудсменів і контролерів. Бо гроші на бруківку забрали - ходимо у багнюці наступні 30 років, а паразитів утримуємо, ще і суспільство розколюємо. Занадто багато в Україні мерзоти, яка привласнила собі право вирішувати чужі долі.


Новини