Головна Новини Зірки персона Пішов із життя всесвітньо відомий італієць
commentss НОВИНИ Всі новини

Пішов із життя всесвітньо відомий італієць

Його пісня "L’italiano" досі залишається "візитною карткою" артиста

22 серпня 2023, 20:53
Поділіться публікацією:

Італійський співак і поет-пісняр Тото Кутуньо, знаменитий далеко за межами своєї країни, особливо хітом L'Italiano, помер у віці 80 років, заявив італійському агентству ANSA його менеджер Данило Манкузо. Про це повідомляють "Коментарі".

Пішов із життя всесвітньо відомий італієць

Тото Кутуньо

За словами Манкузо, Кутуньо (його повне ім'я – Сальваторе Кутуньо), помер у лікарні Сан-Рафаеле в Мілані після тривалої хвороби, яка останніми місяцями загострилася.

1980 року співак виграє конкурс у Сан-Ремо з піснею Solo noi. За кілька тижнів після перемоги в Сан-Ремо Тото посідає шосте місце на Міжнародному фестивалі легкої музики в Токіо з піснею Francesca non sa. А 1983 року Тото Кутуньо бере участь у фестивалі в Сан-Ремо з піснею "L'italiano", яка досі залишається "візитною карткою" артиста. Офіційно пісня посідає 5-те місце, проте за результатами "народного" голосування Totip, проведеного одразу після фестивалю, L'italiano посідає 1-е місце.

Після фестивалю пісня досягла перших місць у хіт-парадах Франції (13 тижнів), Італії, Швейцарії, найвищих місць в інших країнах.

У 1990 році Тото Кутуньо бере участь у конкурсі "Євробачення 1990" у Загребі з піснею "Insieme: 1992", що оповідає про єдність Європи. Однак, перш ніж пісня потрапила на конкурс, до її тексту були внесені зміни. Але все ж таки Кутуньо отримує право виступити на конкурсі і навіть виграє його, тим самим забезпечивши Італії право на проведення "Євробачення" у 1991 році. Ведучими конкурсу "Євробачення-1991", що проходив у Римі, були два єдині представники Італії, які вигравали конкурс "Євробачення", — Тото Кутуньо та Джильола Чінкветті, переможниця конкурсу 1964 року. Після п'ятирічної перерви, 1995 року, Кутуньо повертається до Сан-Ремо з піснею Voglio andare a vivere in campagna, і того ж року випускає однойменний альбом. 1997 року брав участь у фестивалі з піснею Faccia pulita. З 1998 до 2000 року Тото Кутуньо вів на італійському телебаченні програму I fatti vostri, а також продовжував з незмінним успіхом гастролювати в різних країнах.

Помер 22 серпня 2023 року від раку передміхурової залози.

Тим часом, США закликали своїх громадян залишити країну, яка межує з Україною.

Путін зробив нову заяву про "зернову угоду" та назвав свої умови.

А рашисти перефарбували Запорізьку АЕС у свої кольори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини