Головна Новини Зірки персона Помер британський музикант Хілтон Валентайн: чим він відомий
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер британський музикант Хілтон Валентайн: чим він відомий

На момент смерті Хілтону Валентайн було 77 років

30 січня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Помер гітарист і засновник групи Animals Хілтон Валентайн. Йому було 77 років. Новина була підтверджена звукозаписним лейблом Abkco, який повідомив, що Валентайн помер в п'ятницю (29 січня). Причина смерті поки не повідомляється.

Помер британський музикант Хілтон Валентайн: чим він відомий

Помер музикант Хилтон Валентайн

"Ми висловлюємо найглибші співчуття родині та друзям Хілтона Валентайн в зв'язку з його смертю сьогодні вранці у віці 77 років. Валентайн, один із засновників і гітарист The Animals, був гітаристом-новатором, що зробив вплив на звучання рок-н-ролу на десятиліття вперед ", — написали в Abkco.

Валентайн написав риф для однієї з найвідоміших пісень групи "The House Of The Rising Sun". Пісня досягла першого рядка у Великій Британії, США і Канаді в 1964 році. Серед інших хітів — "Не дай мені бути зрозумілим", "Це моє життя" і "Нам потрібно забиратися з цього місця". Він був прийнятий в групу іншими членами-засновниками Еріком Бердоном, Чесом Чендлером і Аланом Прайсом.

В інтерв'ю Guitar International один із засновників Ерік Бердон розповів про вплив Валентайна на групу.

"Насправді саме Хілтон перетворив ранні Animals в рок-групу, тому що я не думав, що в групі був елемент року, поки ми не знайшли його," — розповів Бердон.

Помер британський музикант Хілтон Валентайн: чим він відомий - фото 2

Валентайн покинув The Animals в 1966 році і продовжив працювати як сольний виконавець, так і в складі ряду інших груп.

Як повідомляло видання "Коментарі", помер актор Василь Лановий. Батьки актора були українцями за походженням, проте сам Лановий народився в Москві, куди його сім'я перебралася в 1931 році.

Протягом всього свого життя Лановий був прихильником ідеології СРСР і негативно ставився до утворення незалежної України в 1991 році. За часів Євромайдану Лановий разом з іншими російськими діячами культури написав листа тодішньому президенту України Віктору Януковичу, де закликав останнього заарештувати учасників Майдану для "наведення порядку в країні".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини