Головна Новини Зірки персона Помер легендарний український актор: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер легендарний український актор: що відомо

В Україні зупинилося серце легендарного українського актора Богдана Козака

28 травня 2024, 22:10 comments3680
Поділіться публікацією:

28 травня на 84 році пішов з  життя   народний  артист України, актор Богдан Козак.

Помер легендарний український актор: що відомо

Помер актор Богдан Козак (фото з відкритих джерел)

Як висловивсь  на своїй сторінці в Telegram  очільник  Львівської ОВА Максим Козицький, митець  був однією з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України.

"Сьогодні на 84 році життя не стало Богдана Козака — однієї з найяскравіших постатей сучасного національного театрального мистецтва України. Світла пам'ять світлій людині", — написав Козицький.

Козак  працював актором  в Національного театру імені Марії Заньковецької, читав лекції  у Львівському національному університеті імені Івана Франка та  відомий, як лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка. Він знявся в таких  відомих кінофільмах, як "Хазяїн", "Павло Полуботок", "Час збирати каміння" та інші.

"Актор-аналітик. Гострий розум і велика працьовитість. Вмів іронізувати над собою. Прекрасний майстер художнього слова — велика гордість української культури", — відзначив  посадовець.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що помер Дмитро Капранов, один з братів Капранових. Український письменник, блогер та громадський діяч Дмитро Капранов помер 16 квітня 2024 року у віці 56 років. Про його смерть повідомив рідній брат Віталій Капранов. На сторінці у Facebook "Брати Капранови" з’явилось повідомлення про смерть Дмитра Капранова.

Дмитро Капранов, як і Віталій народився 24 липня 1967 року в селі Дубоссари, нині територія Молдови. Дитинство братів Капранових пройшло в Очакові на Миколаївщині. Обидва брати згодом вступали до інституту в Росії, де у 90 організували потужний рух української діаспори. Капранови видавали українську газету "Тинди-ринди" та журнал української фантастики "Брати".
 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини