Головна Новини Зірки персона Помер найстаріший лауреат премії "Оскар" актор Крістофер Пламмер
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер найстаріший лауреат премії "Оскар" актор Крістофер Пламмер

За плечима актора понад 200 кінострічок, але незважаючи на свій вік він все ще продовжував зніматися в кіно

6 лютого 2021, 00:10
Поділіться публікацією:
Володар премій "Оскар", "Золотий глобус" і багатьох інших акторських нагород Крістофер Пламмер помер у віці 91 року. Про це повідомляє Deadline. Він помер удома в Коннектикуті в оточенні своїх рідних.

Помер найстаріший лауреат премії "Оскар" актор Крістофер Пламмер

Крістофер Пламер - лауреат "Оскара". Фото: відкриті джерела

Останні 70 років свого життя Крістофер провів на сцені, встигнувши знятися в більш ніж 200 кінострічок і телешоу. Він став найстаршим актором, якому коли-небудь вручали "Оскар". Престижну премію він отримав за роль другого плану в драмеді "Початківці" в 2012 році. За цю ж роботу він отримав і "Золотий глобус".

Незважаючи на свій поважний вік він продовжував зніматися у фільмах, а в 2018 році був знову номінований на "Оскар" за роль у фільмі "Всі гроші світу".

Його близький друг і менеджер Лу Пітт каже, що Пламмер дуже пишався своїм канадським корінням.

"Кріс був незвичайною людиною, яка глибоко любила і поважала свою професію, у нього були старомодні манери, він любив посміятися над собою і його голос звучав, як музика. Завдяки своєму мистецтву і людяності він торкнувся всіх наших сердець і його легендарне життя збережеться для всіх майбутніх поколінь. Він завжди буде з нами ", — сказав Лу Пітт.

Крістофер Пламмер народився 13 грудня 1929 року в Торонто, пізніше переїхав в Монреаль, де пройшло його дитинство. Свою акторську кар\'єру він починав в театрі і на радіо, працюючи французькою та англійською мовами.

Найбільше сучасному глядачеві Крістофер був відомий завдяки своїм ролям у фільмах "Звуки музики", "Будинок біля озера", "Ігри розуму", "Дівчина з татуюванням дракона", "12 мавп", "Людина, яка хотіла бути королем", "Всі гроші світу". Також він знявся у фільмі радянського режисера Сергія Бондарчука "Ватерлоо" в ролі Артура Веллінгтона в 1970 році.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що помер російський актор, який грав в "Бригаді" Віталій Альшанський.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини