Головна Новини Зірки персона Помер один з найвпливовіших продюсерів в історії поп-музики
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер один з найвпливовіших продюсерів в історії поп-музики

Місяць тому у продюсера діагностували коронавірус

17 січня 2021, 20:20 comments1139
Поділіться публікацією:

У суботу, 16 січня, на 82-му році життя перестало битися серце відомого музичного продюсера Філа Спектора.

Помер один з найвпливовіших продюсерів в історії поп-музики

Філ Спектор / фото: AFP 2020 / POOL

Відомо, що чоловік помер в одному з виправних установ Каліфорнії, де він відбував довічне ув'язнення за вбивство акторки. Йому був 81 рік, місяць тому у знаменитості діагностували коронавірусну інфекцію, але поки немає офіційних доказів того, що саме вона стала причиною смерті.

Філа Спектора, попри кримінальну історію, називають одним з найвпливовіших продюсерів в історії поп-музики й першовідкривачем таких звукових ефектів, як фленжер. Він почав кар'єру в 1858 році в складі американської групи The Teddy Bears. Через рік він покинув колектив і відправився в Нью-Йорк, де впевнено підіймався по кар'єрних сходах. Філ Спектор співпрацював з Беном Кінгом, співачкою Шер, а також зібрав підлітковий "дівочий колектив" The Crystals. Він також підготував до випуску останній альбом групи The Beatles — Let It Be.

Однак, у 2003 році в його особняку був виявлений труп американської актриси Лани Кларксон, вона була вбита пострілом в рот. Музичному продюсеру було пред'явлено звинувачення у вбивстві. Протягом 6 років адвокати знаменитості намагалися довести, що жінка була в депресії й покінчила життя самогубством, але в підсумку, Спектор був визнаний винним і засуджений до 19-річного, а пізніше довічного ув'язнення.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що помер відомий радянський і російський актор Олександр Воробйов. Життя артиста обірвалося за місяць до його 59-річчя. Про причини смерті не повідомляється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини