Головна Новини Зірки персона Помер російський артист, який виступав проти анексії Криму
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер російський артист, який виступав проти анексії Криму

Ігор Ясулович грав у "Діамантовій руці" та "Дванадцяти стільцях"

19 серпня 2023, 20:45 comments7401
Поділіться публікацією:

У Москві на 82-му році життя помер народний артист Росії Ігор Ясулович. Про це, як повідомляють "Коментарі", заявили у ГІТІСі, де він протягом багатьох років викладав на факультеті музичного театру.

Помер російський артист, який виступав проти анексії Криму

Ігор Ясулович

Ясулович відомий за фільмами "Дванадцять стільців" (1971) Леоніда Гайдая, де він зіграв інженера Щукіна; "Діамантова рука" (1968) Леоніда Гайдая, де в нього роль собаківника; телефільму "Гостя з майбутнього" (1984) Павла Арсьонова, в якому він грає Електрона Івановича, та телефільму "Гардемарини, вперед" (1987) Світлани Дружініної.

У середині липня ЗМІ повідомляли, що Ігор Ясулович потрапив до однієї з московських лікарень. У деяких із повідомлень ЗМІ говорилося, що актора переведено в реанімацію і підключено до ШВЛ. Про причини госпіталізації нічого не повідомлялося. 11 серпня стало відомо, що артиста виписано з лікарні.

У кіно Ігор Ясулович дебютував у 1961 році, виконавши роль фізика у драмі Михайла Ромма "Дев'ять днів одного року".

У Ігоря Ясуловича на рахунку також багато театральних ролей. Він працював у Московському експериментальному театрі пантоміми "Ектемім", Театрі-студії кіноактора, московському ТЮГу. З 1992 року Ігор Ясулович викладав на факультеті музичного театру Російського інституту театрального мистецтва (ГІТІС), також багато років вів майстерню у своїй альма-матері — ВДІКу.

2014 року Ігор Ясулович разом з іншими діячами культури підписав антивоєнний лист проти анексії Криму. Також він виступав на захист Михайла Ходорковського, гурту Pussy Riot та затриманих на Болотній площі учасників антипутинської акції протесту у 2012 році.

Тим часом, у Кабміні повідомили, де розмістять Національний військовий меморіал.

Медведєв закликав "знищити українську державу вщент".

А експерти розповіли, як українцям пережити опалювальний сезон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини