Головна Новини Зірки персона Помер відомий радянський режисер і актор Олександр Гордон
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий радянський режисер і актор Олександр Гордон

Кінорежисера не стало на 89-му році життя

8 грудня 2020, 09:01 comments1285
Поділіться публікацією:

7 грудня на 89-му році життя помер відомий радянський кінорежисер і актор Олександр Гордон. Причина смерті режисера на даний момент невідома.

Помер відомий радянський режисер і актор Олександр Гордон

ФОТО: З відкритих джерел

"На 89-му році житті не стало нашого друга і колеги — члена Спілки кінематографістів Росії, режисера ігрового кіно Гордона Олександра Віталійовича. Приносимо співчуття рідним і близьким", — сказано в повідомленні Спілки кінематографістів.

Олександр Гордон народився 26 грудня 1931 року. Закінчивши режисерський факультет Всеросійського державного інституту кінематографії в 1960 році, почав працювати на кіностудії "Молдова-фільм". Тут і почалася блискуча режисерська кар'єра Олександра Гордона. З 1970 року і до смерті був режисером кіностудії "Мосфільм".

За свою кар'єру режисер поставив десятки картин, серед яких фільми "Остання ніч в раю", "Крадіжка", "Подвійний обгін", "Викуп", "Футболіст" і безліч інших.

Олександр Гордон також співпрацював з відомим режисером театру і кіно Андрієм Тарковським. Гордону довелось дублювати фільми "Ностальгія", "Жертвопринесення", які були зняті за кордоном.

Як актор Гордон з'являвся у стрічках "Вбивці" і "Сьогодні звільнення не буде".

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що померла відома українська оперна співачка. В минулому солістка Одеської опери Галина Поліванова померла 6 грудня, на 92-му році життя. Причину її смерті поки встановити не вдалося. Вона була володаркою сопрано, народною артисткою України, лауреатом міжнародних конкурсів, професором кафедри сольного співу Одеської державної музичної академії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини