Головна Новини Зірки персона Працював з Ротару і Бобулом: помер відомий український композитор
commentss НОВИНИ Всі новини

Працював з Ротару і Бобулом: помер відомий український композитор

Дутковський помер в кардіологічному центрі близько восьмої години вечора

17 травня 2023, 22:10
Поділіться публікацією:

16 травня пішов з  життя український  композитор  Левко Дутковський. Причина смерті –  важко перенесений  80-річним митцем  інфаркт та коронавірус.

Працював з Ротару і Бобулом: помер відомий український композитор

Левко Дутковський (фото з відкритих джерел)

Журналіст Михайло Маслій  на своїй сторінці в соцмережах  написав, що Дутковський пішов з життя  в кардіологічному центрі близько восьмої години вечора. 

"У рідних Чернівцях, у кардіологічному центрі, після перенесеного інфаркту та коронавірусу 16 травня 2023 року близько 20 години помер один із засновників української естрадної пісні, великий учитель, композитор, музикант і стратег Левко Дутковський. До 80 повних років додалося тільки 37 болісних і хворобливих днів", — написав Маслій.

До слова,  наша країна втратила справді видатного  митця. Левко Дутковський  заснував   відомий ансамбль "Смерічка".  Покійний музикант  зробив  великий внесок  в творчому становленні таких співаків, як  Назарій Яремчук, Василь Зінкевич, Софія Ротару, Іво Бобула та інших.

При цьому, ансамбль "Смерічка" в  свій  час був дуже відомим.  Його учасники  побували в багатьох  країнах,  брали участь у фестивалях, де  здобували перемогу.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що помер відомий український режисер. Пішов з життя відомий в Україні режисер  Андрій Максименко. Він  захищав батьківщину в складі  добровольчого батальйону імені Джохара Дудаєва. 20 квітня  митець був важко поранений на фронті. Про  важку втрату ще одного  українського захисника  розповіла його цивільна дружина Анастасія Баша. Вона  зазначає, що  Андрій був дуже талановитим режисером. Без батька  залишилось двоє дітей. Баша повідомила, що ще у 2014 році Максименко добровольцем відправився  на війну. Він  воював у батальйоні Дніпро. У 2023 році  Андрій пішов на передову  в складі батальйону імені Дудаєва. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: facebook.com/mykhajlo.masliy
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини