Головна Новини Зірки персона Родині Кузьми Скрябіна передали його посмертні нагороди
commentss НОВИНИ Всі новини

Родині Кузьми Скрябіна передали його посмертні нагороди

Батьку співака, продюсера та поета президент передав нагороди

5 жовтня 2021, 10:35 comments1040
Поділіться публікацією:

Родині відомого українського співака та продюсера президент передав його нагороди. Про це повідомляють в прес-службі Офісу президента.

Родині Кузьми Скрябіна передали його посмертні нагороди

Президент передав посмертну нагороду батькові Кузьми, фото Офісу президента

Кузьма Скрябін, Андрій Кузьменко, загинув в аварії в лютому 2015 року. Посмертно його нагороджено орденом Держави та визнано Героєм України. Нагороди президент вручив батьку Андрія 4 жовтня 2021 року.

До речі, указ про призначення нагород був підписаний ще в 2020 році з нагоди 52-го дня народження Кузьми Скрябіна. Президент зустрівся з рідними співака: батьками та дружиною, донькою.

Кузьму нагороджено за його внесок в українську сучасну культуру, музичне мистецтво, його творчість як співака й продюсера, активну громадську діяльність.

Президент наголосив, що знав Кузьму особисто й що він продовжує жити в піснях групи "Скрябін" та добрих справах. Андрій встиг випустити автобіографічну книгу "Я, Побєда і Берлін". Андрій був засновником радіо, телеведучим та членом журі багатьох музичних шоу, а ще допомагав військовим, що поїхали в зону АТО.

Його вдова Світлана Бабійчук заснувала благодійний "Фонд імені Кузьми Скрябіна", що продовжує свою діяльність й нині. В Україні є пам'ятники Кузьмі, на його честь названі вулиці та астероїд, йому присвячено пісні та книги.

Трагічна аварія сталася біля села Лозуватка в Дніпропетровській області, на дорозі Кривий Ріг-Кіровоград. Андрій їхав на джипі Toyota Sequoia й зіткнувся з молоковозом ГАЗ-53. У результаті лобового зіткнення співак отримав травми несумісні з життям.

Як повідомляв портал "Коментарі", українська співачка розповіла про тяжку втрату. У сім'ї Аліни Гросу померла її рідна бабуся Клавдія Іванівна, яка виховувала дівчину змалечку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини