Головна Новини Зірки персона Російські артисти, що отримали статус «іноагента» стали масово звертатися до суду аби оскаржити дані рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські артисти, що отримали статус «іноагента» стали масово звертатися до суду аби оскаржити дані рішення

Ті російські медійники, які не підтримують воєнні злочини РФ на території України й котрим у Росії присвоїли статус «іноагента» за їх позицію, тепер вимагають скасування таких рішень

16 травня 2023, 14:50
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на РосЗМІ.

Російські артисти, що отримали статус «іноагента» стали масово звертатися до суду аби оскаржити дані рішення

Семен Слєпаков та Ілля Варламов. Фото з відкритих джерел

Як повідомляють пропагандистські видання, днями коміки Семен Слєпаков та Ілля Варламов подали відповідні позови на розгляд Замоскворецького суду Москви щодо оскарження рішення про присвоєння їм статусу "іноагента". Трохи раніше, з аналогічними позовними заявами до вищої правової інстанції звернулися і гуморист Максим Галкін та співачка Земфіра. Дати засідань ще не призначили.

Ажіотажну ситуацію навколо цього питання поки не коментують у Мін'юсті Російської Федерації, пишуть у РосЗМІ.

Зауважимо, що російського продюсера, сценариста Семена Слєпакова визнали "іноагентом" у Росії в квітні, цього року. Він нібито мав "підтримку від іноземних джерел" та негативно висловлювався на рахунок військової служби у РФ. Однодумцем Слєпакова виявився і його колега російський журналіст та блогер Ілля Варламов, якому теж присвоїли статус "іноагента".

Максиму Галкіну, напевне, пощастило найменше. Адже тепер, за його антивоєнні висловлювання, гумористу може загрожувати в’язниця у разі повернення в Москву. З перших днів повномасштабного вторгнення, чоловік Алли Пугачової розповідає своїй багатомільйонній аудиторії правду про звірства росіян на території чужої, мирної країни. Ба більше, Галкін неодноразово засуджував політику Кремля.

Читайте також на сайті "Коментарі", —  Каменських знову потрапила у "немилість": цього разу її розкритикували за благодійний конкурс Співачка Настя Каменських у сомережі заявила про розіграш дорогої автівки та iPhone й донату у 100 000 гривень на ЗСУ. Ідею зірки швидко розкритикували підписники, тож допис довелося видалити.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини