Головна Новини Зірки персона Російський суд визнав Невзорових екстремістами та конфіскував їхнє майно
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський суд визнав Невзорових екстремістами та конфіскував їхнє майно

Російський журналіст розповів, що втрата майна в Росії його анітрохи не турбує.

3 липня 2024, 12:49
Поділіться публікацією:

Жовтневий суд Санкт-Петербурга звинуватив журналіста Олександра Невзорова та його дружину Лідію в екстремізмі, заборонив їхню діяльність у Росії та конфіскував їхнє майно. Це рішення є першим подібним прецедентом, коли прокурор застосовує нову схему вилучення власності.

Російський суд визнав Невзорових екстремістами та конфіскував їхнє майно

Російський суд визнав Невзорових екстремістами та конфіскував їхнє майно

“Свобода дорого коштує. Але її ціна не може бути занадто високою. Сьогодні завершився суд. Все, що ще пов'язувало мене (матеріально) з росією – "конфісковано на користь держави". Втім, я не перший, кого росія зрадила і обікрала. І не останній”, — прокоментував ситуацію журналіст.

Юрист Олексій Прянішніков зазначив, що влада застосовує нову методику для боротьби з опозиціонерами, про що свідчить конфіскація земельних ділянок, будинку, автомобіля та часток у бізнесі подружжя.

За даними слідства, з березня 2022 року Невзоровы "поширювали екстремістську ідеологію" та публікували неправдиві відомості про дії російських військ в Україні. У відповідь на це Невзоров, який уже залишив Росію і отримав українське громадянство, заявив, що його не хвилює втрата майна, і він пишається своєю стійкістю перед тиском.

“Два місяці мене шантажували, пропонуючи “добре рішення суду” в обмін на “коригування позиції” щодо війни, України та кремлівського упиря. Ймовірно, така ж тактика буде застосовуватися і до всієї антивоєнної еміграції”, — написав Невзоров.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Каньє Вест, який завжди перебуває у центрі медійної уваги через свої скандальні заяви, знову став героєм гарячих дискусій. Цього разу причиною стала його нова пісня "Vultures", яка спричинила бурю обурення в Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини