Головна Новини Зірки персона Скільки грошей жертвують українським знаменитостям і блогерам користувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки грошей жертвують українським знаменитостям і блогерам користувачі

Деякі знаменитості отримують пожертви в тисячах доларів

17 грудня 2020, 14:23
Поділіться публікацією:

Patreon — міжнародний веб-сайт, на якому автори контенту можуть поширювати його за допомогою платної підписки або надавати додатковий контент для своїх підписників, за який блогери отримують щомісячні пожертви. Таким чином автор може залишатися вільним від продюсерів, телеканалів, видавництв чи інших посередників. 

Скільки грошей жертвують українським знаменитостям і блогерам користувачі

ФОТО: З відкритих джерел

За даними дослідження, яке провів автор освітнього YouTube-каналу Назар Токар, найбільше на Patreon заробляє відомий телеведучий та шоумен Сергій Притула. Його підписники жертвують йому 9 712 доларів на місяць.

На другій сходинці рейтингу заробітку опинилися автори проекту "Телебачення Торонто" — вони заробляють 7 999 доларів від своїх шанувальників.

В топі за прибутком також опинився і благодійний фонд "Повернись живим", канал Skrupin.ua, українська журналістка Яніна Соколова та канал "Проклятий раціоналіст" Артема Албула. За даними дослідження, на першу двадцятку рейтингу користувачі жертвують 57 тисяч доларів, а сума бюджету всіх проаналізованих каналів становить понад 90 тисяч доларів. Щомісячне пожертвування одного користувача становить 5,80 доларів.

Скільки грошей жертвують українським знаменитостям і блогерам користувачі  - фото 2

"Отже, так, ви не помилились, український YouTube завдяки своїм глядачам має щорічний бюджет, що перетнув позначку в один мільйон доларів", — написав Назар Токар. 

Автор дослідження також зазначив, що представлені дані були зібрані тільки з тих українських YouTube каналів, чия статистика знаходиться у вільному доступі. До списку він не включав канали й сайти, які хоча б частково не ведуться українською мовою. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, скільки заробляють молоді вчителі в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://tokar.ua/read/43837
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини