Головна Новини Зірки персона Світлана Лобода розповіла, коли почала вивчати українську мову
commentss НОВИНИ Всі новини

Світлана Лобода розповіла, коли почала вивчати українську мову

Українська співачка зізналася, що її дочки також активно вивчають державну мову

13 червня 2024, 15:16
Поділіться публікацією:

Відома співачка Світлана Лобода серйозно підійшла до вивчення української мови. Після багатьох років життя та творчої діяльності в Росії, де вона знаходилася аж до початку повномасштабного вторгнення, Лобода вирішила радикально змінити життєві пріоритети. Проживаючи в Європі з двома доньками, 13-річною Євангеліною та 6-річною Тільдою, Світлана тепер щодня практикує українців, переходячи на неї у спілкуванні та дозвіллі.

Світлана Лобода розповіла, коли почала вивчати українську мову

Російськомовна Світлана Лобода відповіла, чи вивчають її дочки українську

"Я все життя говорю російською мовою. Я почала говорити українською мовою і вивчати її докладно рівно два роки. За рік зробила великий стрибок. Зараз я вважаю, що я зобов'язана просто вивчити українську мову з моїми дітьми. Тому я читаю доньці книжки українською, вона слухає пісні українською мовою, вона слухає Океан Ельзи", — розповіла співачка.

Світлана впевнено заявляє про значний прогрес: за два роки вона досягла вільного володіння мовою та тепер активно використовує її у повсякденному житті, включаючи читання книг та прослуховування музики з дочками українською мовою.

Крім особистого розвитку, Лобода активно займається волонтерською діяльністю, надаючи допомогу українським біженцям та постраждалим від війни. Ці події стали частиною її громадського образу після того, як вона залишила кар'єру в Росії, де раніше проводила численні концерти.

Її історія професійної діяльності у Росії, де Лобода довгі роки гастролювала, викликала численні суперечки. Після 2014 року, незважаючи на конфлікт на Сході України та анексію Криму, співачка продовжувала виступати у Росії, що в Україні сприймалося неоднозначно. Однак, початок повномасштабного вторгнення став точкою перелому: Лобода залишила Росію, розпочавши нове життя в Європі та активно виступаючи за мир та підтримку України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини