Головна Новини Зірки персона У День вишиванки президент України вразив особливою сорочкою: її оригінальність в орнаментах
commentss НОВИНИ Всі новини

У День вишиванки президент України вразив особливою сорочкою: її оригінальність в орнаментах

Цього року, 18 травня День вишиванки, збігся із Днем вшанування пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу. У цей день Глава української держави одягнув нетипову сорочку

18 травня 2023, 13:10 comments2045
Поділіться публікацією:

Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на Телеграм-канал Зеленського. Під час великої війни гарант держави неодноразово обирав вишиті сорочки для публічних заходів. Зазвичай, вони були кольору хакі, відповідно до стилю мілітарі. У День вишиванки Зеленський вразив новою оригінальною сорочкою. Президент України опублікував відповідний допис у соціальній мережі та селфі  у вишиванці.

У День вишиванки президент України вразив особливою сорочкою: її оригінальність в орнаментах

Володимир Зеленський. Фото з Telegram

"Цього року – два сенси, об’єднані однією датою, 18 травня. 79 років тому у цей день радянська влада почала депортацію кримськотатарського народу. Народу, який хотіли стерти, позбавити дому, позбавити права на життя. Але народ зберігся. І житиме вільно! Сьогодні на мені особлива вишиванка – з орнаментами, які символізують єдність українського і кримськотатарського народів. Символи нашої сили і нашого прагнення жити у своєму домі. Хай цьогорічний День вишиванки в Україні стане нагадуванням про те, через що довелось пройти нашим людям та якою міцною є наша культура", — написав Володимир Зеленський.

Його дружина, перша леді України Олена Зеленська цьогоріч, відзначає День вишиванки у Сеулі. Там, вона перебуває з робочим візитом. Її образ теж доволі ніжний – вишиванка молочного кольору із об’ємними рукавами. 

"Відзначити український День вишиванки в південнокорейському Сеулі – незвично, однак надзвичайно натхненно. Адже коли й тут, за тисячі кілометрів від дому, бачиш такі рідні орнаменти й кольори, коли зустрічаєш нашу громаду та бачиш її згуртованість, розумієш: Україна непереможна, доки в будь-якому куточку світу є українці, що її відстоюють", — написала Зеленська у своєму Телеграм-каналі.



Читайте також на сайті "Коментарі", — Росіяни посилили обстріл: Зеленський знову звернувся до західних союзників.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини