Головна Новини Зірки персона У Львові померла видатна українська співачка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Львові померла видатна українська співачка

Марія Байко померла у віці 89 років

18 листопада 2020, 18:09 comments1134
Поділіться публікацією:








У віці 89 років померла українська співачка, народна артистка України Марія Бойко. Про це повідомив її син Володимир Одрехівський на своїй сторінці в Facebook. Але причину смерті мами він називати не захотів.

У Львові померла видатна українська співачка

Марія Бойко. Фото: wz.lviv.ua

"Відійшла у вічність моя мама, українська співачка Марія Байко", — написав він у своєму повідомленні.

Нагадаємо, Марія Байко — концертно-камерна співачка, народна артистка України, а також володарка численних українських і зарубіжних музичних нагород. У їх числі — ювілейна медаль "20 років незалежності України" та Орден княгині Ольги. Вона народилася 2 березня 1931 року в селі Яблуниця.

Артистка була лауреатом Національної премії України ім. Т. Шевченка, професором кафедри сольного співу Львівської консерваторії ім. М. Лисенка. Марія виступала як сольно, так і в складі сімейного тріо разом зі своїми сестрами Даниїлою і Ніною Байко.

Крім цього, народна артистка України вважалася провідною солісткою Львівської філармонії, а разом з тріо "Сестри Байко" часто гастролювала в республіках колишнього СРСР, в Європі, США, Канаді.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від хвороби помер ще один відомий український і російський режисер. Сьогодні помер відомий театральний режисер Роман Віктюк. В кінці минулого місяця йому виповнилося 85 роки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини