Головна Новини Зірки персона У США стався землетрус через виступ поп-зірки
commentss НОВИНИ Всі новини

У США стався землетрус через виступ поп-зірки

Концерти американської поп-зірки Тейлор Свіфт викликали сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу силою 2,3 бали

29 липня 2023, 18:52
Поділіться публікацією:

Два великі концерти американської поп-зірки Тейлор Свіфт у Сіетлі викликали в районі їхнього проведення сейсмічну активність, еквівалентну землетрусу силою 2,3 бали. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на Бі-бі-сі.

У США стався землетрус через виступ поп-зірки

Тейлор Свіфт

Місцевий сейсмолог Джекі Каплан-Ауербах зафіксувала ці дані під час аншлагових концертів Свіфт на стадіоні Lumen Field 22. За словами дослідниці, джерелом невеликого землетрусу могли бути танцюючі шанувальники зірки або звукова система. Цими даними Каплан-Ауербах, професор геології Університету Західного Вашингтона, поділилася з CNN. Протягом двох вечорів на цих концертах танцювали 144 тисячі фанів.

Такий же подібний рекорд у Сіетлі було встановлено в 2011 році під час матчу з американського футболу. Він був названий "Біст квейк" — "Звірячий землетрус". На той раз причиною сейсмічних коливань стали вболівальники команди "Сіетл Сіхокс". Вони висловлювали бурхливу радість, коли гравець Маршон Лінч вражаюче забезпечив тачдаун (6 очок) і завоював клубу перемогу у грі проти тодішніх чемпіонів "Нью-Орлеан Сейнтс".

За словами Каплан-Ауербах, різниця між грою НФЛ і недавніми концертами Свіфт склала всього 0,3 бала, але тряска була вдвічі сильнішою, що "абсолютно подвоїло ефект".

"Я отримала дані за обидва вечори концертів і відразу помітила, що в обидва дні був один і той же набір сигналів, — пояснила вчена. — Якщо я накладу їх один на одного, вони будуть майже ідентичні".

Є дані про те, що музичні концерти викликали сейсмічну активність і раніше, наприклад, виступ Foo Fighters у Новій Зеландії у 2011 році. Тоді 50 тисяч шанувальників викликали в районі Окленда здригання землі, які вчені порівняли з вулканічною активністю.

Тим часом, українці дали прогноз, коли закінчиться війна.

У Шойгу похвалилися ракетним ударом по Дніпру, де влучили в багатоповерхівку.

А Японія та Китай обмінялися гострими заявами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини