Головна Новини Зірки персона Відомий актор підтримав Ірину Фаріон та назвав російськомовних українців "загарбниками"
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий актор підтримав Ірину Фаріон та назвав російськомовних українців "загарбниками"

Бенюк підтримав Фаріон та різко висловився щодо мовного питання

22 листопада 2023, 22:45
Поділіться публікацією:

Українська знаменитість, кіноактор  Богдан Бенюк,  що став популярним, зігравши   ролі  у  фільмах як "Коли її зовсім не чекаєш", "Завтра буде завтра, "Тепер я любитиму тебе", висловивсь на підтримку  колишнього народного депутата Ірини Фаріон під час скандалу, що почавсь опісля   її висловлювань, що вона не може називати російськомовних  військових  нашої країни — українцями.

Відомий актор підтримав Ірину Фаріон та назвав російськомовних українців "загарбниками"

Богдан Бенюк (фото з відкритих джерел)

Відповідаючи на запитання  OBOZ.UA  актор зазначив, що вважає усіх російськомовних  громадян України "загарбниками".  Як він стверджує, неприпустимо  говорити мовою країни-терористки  навіть на війні.

Зірка говорить, що жителі, які говорять на  російській, продовжують просувати "руський мір" в Україні.

"Треба задуматися тим людям, які виросли в Україні. Їм ганьба! Те, що вони захищають Україну, – супер. Але вони захищають, розмовляючи мовою загарбника. Це неприпустимо. Вони повинні це зрозуміти і змінити своє ставлення до найважливішого – громадянства України. Бо той громадянин України, хто є носієм мови, вважається її громадянином, а всіх інших я вважаю загарбниками", -  наголосив  Богдан Бенюк.

Ще він   сказав, що російськомовних українців, що мешкають за кордоном, він  рахує  росіянами.  Тому про них "потрібно просто забути".

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Ірина Фаріон прокоментувала своє звільнення. Професорка кафедри української мови Національного університету "Львівська політехніка" Ірина Фаріон, звільнена за "вчинення... аморального проступку", буде оскаржувати своє звільнення. Фаріон заявила, що буде оскаржувати рішення про своє звільнення, опубліковане сьогодні в Мережі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

23 листопада 2023, 12:33

Я скажу так : у нас в стране никогда в жизни не было ни языковых ни религиозных конфликтов. Лично у меня много и украиноязычных и русскоязычных друзей. И все прекрасно общаются и отлично друг друга понимают. А вот такие кремни, бенюки и прочие фарионы - как раз искусственно и создают раскол в обществе, иными словами занимаются подрывной деятельностью изнутри. И это все во время войны. Зеля, кстати, со своими указами тоже руку к этому приложил, хотя и в меньшей степени. А теперь подумайте и сделайте выводы, кто же на самом деле враги? Эти персонажи или обычные люди, которые работают ,волонтерят, сидят в окопах, но разговаривают "мовою окупантів".

Виктор

23 листопада 2023, 02:49

Ну так пусть идет и воюет. А всех русскоязычных по домам. Они не достойны воевать за Украину.


Новини