Головна Новини Зірки персона Військове минуле відомих українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Військове минуле відомих українців

Служба в армії для деяких з них стала справою принципу

10 грудня 2020, 23:56 comments1047
Поділіться публікацією:

Служба в армії для деяких є справою принципу, для деяких сімейною традицією. Та й в минулі часи це було майже обов’язковим явищем, тому через армію часів Радянського Союзу пройшли майже всі чоловіки. Виключенням не стали й українські знаменитості — про військове минуле деяких із них і піде мова. 

Військове минуле відомих українців

Віктор Павлік 

Військове минуле відомих українців  - фото 2
Військове минуле відомих українців  - фото 3
Військове минуле відомих українців  - фото 4

Закінчивши учебку в Воронежі молодий співак потрапив на службу до Узбекистану, місто Навої. Через велику відстань від Батьківщини кожний українець був Віктору наче брат. Користуючись авторитетом, здобутим в минулому місці навчання, Павлік зайняв офіцерську посаду – начальник клубу. Також часто грав на гітарі, користувався гарною репутацією серед службовців. 

Справжнім другом для Павліка став одесит Володимир Чумаченко, що був кіномеханіком в клубі. Якось молодий співак з товаришем устрягли в дуже курйозну та цікаву історію. В переддень Нового року друзі вирішили провести свято не в казармі, а в місті неподалік разом із знайомими дівчинами. Просто так через КПП було не пройти, тому довелось проявити кмітливість. Взявши зі складу костюми діда Мороза та Снігуроньки, пара прикинулась артистами та пройшли серед ворота. 

В кишлаках хлопців тепло зустріли та почали святкування. Повертаючись через пустелю в казарми, друзі запізнилися на підйом та були помічені черговим, коли перелізли паркан. І знову довелося включати кмітливість. Рядові вибачилися та сказали нібито в костюмах вітали офіцерів в місті та через втому вирішили не проходити через КПП. Небезпека знову обійшла хлопців стороною. 

Після дембелю Павлік та Чумаченко залишились гарними друзями та бачились під час гастролей артиста в Одесі. 

Ірина Верещук 

Військове минуле відомих українців  - фото 5
Військове минуле відомих українців  - фото 6
Військове минуле відомих українців  - фото 7

Член Верховної ради та кандидат у мери столиці з дитинства мріяла стати військовою всупереч ставленню батьків. Політик віддала армії 10 років: 5 навчання і 5 служби за контрактом. 

Ірина каже, що не уявляє свого життя без минулих військових років. З теплотою та подякує вона згадує той час. Каже, що армія направила її неконтрольований запас енергії в правильне річище. Саме під час служби політикиня навчилася бути дисциплінованою, стриманою, впевненою та покладатися тільки на свої сили. 

 Павло Зібров та Володимир Гришко

Військове минуле відомих українців  - фото 8
Військове минуле відомих українців  - фото 9
Військове минуле відомих українців  - фото 10

Мало хто знав, але в цих двох співаків за плечима спільне службове минуле. Коли молодий Гришко потрапив до частини, Зібров вже був "дідом" та готувався до дембелю. Павло зазначив, що вони зі старшими відправляли рядового в наряди, але то була не його заслуга, а колишнього міністра культури Василя Романчишина. 

Однак Зібров каже, що "Гіві" (таке прізвисько отримав Гришко через грузинський анекдот, що він розповідав) користувався авторитетом через свої вокальні здібності та не попав під гарячу руку "дідів". 

Спогади самого Гришка не такі веселі, адже його служба відбувалась під час війни в Афганістані, де у співака сформувався світогляд та цінності, поїздка назавжди змінила його життя. 

Віталій Кличко 

Майбутній боксер та політик хотів піти по стопах батька та стати льотчиком, але через великі габарити молодикові відмовили, довелося йти в сухопутні війська. 

На момент служби Віталій вже був чемпіоном з кікбоксингу, про що не знали інші службовці. Якось Кличко відмовив "дідові" в проханні, аргументувавши тим, що відповідатиме тільки старшому за званням. Бійка тільки почалась, як хлопців розвели в сторони. Всю ніч Віталій чекав на "темну", тривога була марною. Коли ж вранці оголосили про спортивні досягнення майбутнього чемпіона, усі конфлікти були вичерпані.

Військове минуле відомих українців  - фото 11

Раніше "Коментарі" писали про те, що майже кожен українець знайомий з виразами "скотиняка" або "вила Ляшко" і з їх безпосереднім автором. Олег Валерійович відомий як епатажна і специфічна особа, постійно виявляється в центрі уваги. Бійки, скандали і інша події з життя Ляшко вашій увазі в матеріалі порталу.

Крім того, нам стало відомо про те, що ялинку з особливим святковим духом поставили на Рівненщині. Центральна ялинка міста Дубно прибула на площу міста не з якогось казкового лісу, а ... з місцевого кладовища. Міська влада не стала заперечувати цей факт, стверджуючи, що дерево було аварійним. За словами представників адміністрації міста, спилявши дерево на цвинтарі, вони вбили двох зайців: ялинка тепер могилкам не загрожує руйнуванням, і новорічний настрій жителям міста додасть. Мер Дубно Василь Антонюк своєю чергою запевняє, що дерево, перед тим як поставити на площі, освятили.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини