Головна Новини Зірки персона Як стався смертельний постріл Алека Болдвіна - свідчення під присягою
commentss НОВИНИ Всі новини

Як стався смертельний постріл Алека Болдвіна - свідчення під присягою

Свідки події під присягою описали, як відбувались фатальні події під час знімання кінофільму

26 жовтня 2021, 14:39
Поділіться публікацією:

У американському суді виступив свідок, який описав хід подій, що призвели до смерті операторки Галини Гатчинз, повідомляє агентство BBC News.

Як стався смертельний постріл Алека Болдвіна - свідчення під присягою

Знімальний майданчик фільму "Іржа" (Rust) - фото з мережі

Свідчення давали Рід Рассел, оператор, та Джоел Соуза, режисер. Згідно з їхніми розповідями, Алек Болдвін сидів на лавці перед церковною спорудою та вправлявся діставати реквізитний пістолет. Актору сказали, що пістолет розряджений. Галина Гатчинз стояла прямо перед ним, позаду стояв режисер і дивився їй через плече. У якийсь момент пролунав звук, схожий на удар батога. Саме тоді  операторка отримала поранення у груди. Вона поскаржилась на біль у животі, почала відступати назад і схопилась на Соуза. Її опустили на землю. Рассел почув: вона скаржилась, що не відчуває ніг.

Суд запитав свідків, які Болдвін зазвичай поводився зі зброєю. Рассел відповів, що дуже обережно. Зокрема, він перед пострілом навіть пересвідчувався, що поруч немає дитини.

Пістолет актору передав з рук в руки Дейв Голлс, помічник режисера. При цьому він сказав, що "зброя холодна", тобто незаряджена. Колеги Голлса, між тим, звинувачують його у недбалому поводженні зі зброєю. Меггі Гол, ліцензований піротехнік, повідомила, що він нехтував протоколами безпеки щодо зброї під час зйомок телесеріалу. Вона акцентує, що не варто звинувачувати одну людину у даній ситуації. Надзвичайна подія говорить про те, що потрібно почати масштабне обговорення безпеки на знімальному майданчику.

Зйомки кінострічки також супроводжувались непорозуміннями між знімальною групою та керівниками, повідомив Рід Рассел під присягою. Внаслідок цього шестеро людей навіть пішли з майданчика. 

Фатальний постріл, внаслідок якого закинула Галина Гатчінз, талановита операторка українського походження, стався на зйомках вестерну "Іржа" (Rust) у місті Санта-Фе (Нью-Мексика). Пістолет був у руках актора Алека Болдвіна. Також був поранений режисер Джоел Соуза. Докладніше про ситуацію можна прочитати у матеріалі, який видання "Коментарі" публікувало раніше.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини