Головна Новини Зірки персона З нього все починалося: помер знаменитий південнокорейський режисер Кім Кі Дук
commentss НОВИНИ Всі новини

З нього все починалося: помер знаменитий південнокорейський режисер Кім Кі Дук

Кім Кі Дука вважається одним з батьків-засновників кінематографа Південної Кореї

11 грудня 2020, 13:46
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 11 грудня, в Латвії помер один з найвідоміших кінематографістів Південної Кореї Кім Кі Дук. Як повідомляє портал Delfi, смерть наздогнала кінематографіста через ускладнення, викликані зараженням коронавірусом. На момент смерті йому було 59 років.

З нього все починалося: помер знаменитий південнокорейський режисер Кім Кі Дук

ФОТО: Мистецтво кіно

Документаліст Віталій Манський, який є засновником і президентом міжнародного кінофестивалю "Артдокфест", повідомив, що Кім Кі Дук перебував в Латвії з 20 листопада. За словами Манського, режисер нібито збирався оформити посвідку на проживання і придбати будинок в Юрмалі. Однак він не з'явився на заплановану зустріч, а з 5 грудня взагалі перестав виходити на зв'язок.

"У ніч на 11 грудня він помер в лікарні від ускладнень, які були викликані COVID-19", — йдеться в повідомленні Манського.

Кім Кі Дук був лауреатом Венеціанського кінофестивалю за фільми "П'єта" і "Порожній будинок", Каннського кінофестивалю за фільм "Аріран", Берлінського кінофестивалю — за стрічку "Самаритянка". Також він став знаменитим після виходу його фільмів "Весна, літо, осінь, зима і знову весна", "Натягнута тятива", "Час", "Зітхання".

Як повідомляло видання "Коментарі", помер відомий радянський актор Микола Іванов. Його не стало у віці 78-ми років. Причиною, через яку обірвалося життя актора, стала серцева недостатність. У колишньому Радянському Союзі про Миколу Іванова дізналися завдяки художньому багатосерійному фільму "Вічний поклик", який був знятий в 1973 році. Актор також знімався в таких фільмах, як: "Про любов", "Червоний намет", "Битва за Москву", "Море у вогні", "Зустрінемось в метро", "Коник", "Любити людину", "Вулиця розбитих ліхтарів" та інших. У доробку радянського актора кілька десятків блискучих ролей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини