Головна Новини Зірки персона Засновник Telegram Дуров зробив несподіване зізнання: має більше сотні дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Засновник Telegram Дуров зробив несподіване зізнання: має більше сотні дітей

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров через донорство сперми має понад 100 дітей. Тепер він хоче відкрити свій код ДНК, щоб нащадкам було легше знайти один одного.

30 липня 2024, 08:35
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський програміст, засновник соціальної мережі "ВКонтакті" та месенджера Telegram Павло Дуров заявив, що має понад 100 біологічних дітей. Попри те, що Дуров ніколи не був одружений, це стало можливо, адже він 15 років тому надав свій донорський матеріал одному з банків сперми.

Засновник Telegram Дуров зробив несподіване зізнання: має більше сотні дітей

Павло Дуров має понад 100 дітей. Фото з відкритих джерел

Павло Дуров розповів, що 15 років тому до нього звернувся один з його друзів з "дивним проханням". За словами програміста, той попросив здати сперму одній зі спеціалізованих клінік, яку вони б використали, щоб отримати дитину, адже мали проблеми з фертильністю.

Спочатку Дуров подумав, що його друг жартує, однак, коли зрозумів, що прохання серйозне, то погодився. Керівник клініки заявив Дурову, що "високоякісного донорського матеріалу", тому закликав його здійснити свій "громадянський обов’язок та здати більше сперми", для анонімного донорства.

"Це звучало досить божевільно, щоб змусити мене записатись на донорство сперми", — розповів Дуров.

Нещодавно Павлу Дурову повідомили, що завдяки донорству сперми він має понад 100 дітей у 12 країнах світу. Крім того, після того, як Дуров перестав бути донором сперми, в одній з клінік екстракорпорального запліднення досі зберігається його заморожена сперма, яка може бути використана для запліднення.

"Тепер я планую відкрити код своєї ДНК, щоб мої біологічні діти могли легше знаходити одне одного. Звичайно, ризики є, але я не шкодую, що був донором. Дефіцит здорової сперми стає все більш серйозною проблемою у всьому світі, і я пишаюся тим, що зробив свій внесок, щоб допомогти полегшити це", — заявив Дуров.

Також засновник месенджера Telegram наголосив, що таким способом хоче дигматизувати поняття донорства сперми та заохотити більше здорових чоловіків здійснювати такі процедури.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на нідерландця, який завдяки донорству сперми став батьком 550 дітей, подали до суду.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі звернулись до Дурова щодо роботи Telegram.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини