Головна Новини Зірки персона Зірка українських серіалів зізнався, чи піде на фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Зірка українських серіалів зізнався, чи піде на фронт

Костянтин Корецький: готовність до мобілізації та відмова від російської мови

сьогодні, 17:29
Поділіться публікацією:

Актор Костянтин Корецький, відомий глядачам з ролей у серіалах "Серце матері", "Двоє над прірвою" та "Батя", поділився своїми думками про можливу мобілізацію і про те, як війна змінила його життя. В інтерв'ю УНІАН він розповів, що вже відвідав військкомат та пройшов усі необхідні процедури.

Зірка українських серіалів зізнався, чи піде на фронт

Зірка українського кіно Корецький про війну, мову і втрачених друзів

"Я був у військкоматі, оновив документи, пройшов медкомісію. Отже, якщо прийде повістка, буду готовий", — зізнався Корецький, наголошуючи на своїй готовності стати на захист країни.

Також він відверто розповів про свій перехід українською мовою. Актор, який народився в Харкові і все життя говорив російською, вирішив повністю змінити свій підхід до мови після початку війни.

"Моя позиція не те що чітка, вона однозначна, про що говорю завжди. Початок повномасштабного вторгнення багато чого змінив у свідомості українців і моєму зокрема. До 2022 року я говорив російською мовою. Я — харків'янин, виріс у російськомовному середовищі, але після вторгнення ми з родиною свідомо перейшли українською. Так, ми робили помилки, але продовжуємо вдосконалювати мову Інакше і бути не може"? – зазначив Корецький.

Ставлення Корецького до колег із Росії теж різко змінилося. Раніше він активно знімався у спільних проектах з російськими акторами, але тепер така співпраця стала для нього неприйнятною. Він згадує, як безуспішно намагався достукатися до своїх колишніх колег, закликаючи виступити проти війни, але отримав лише холодні відмовки.

"Я писав своїм друзям у Росії, щоб вони не мовчали, виходили на вулиці, протестували. Але у відповідь почув, що вони бояться більше, ніж ми. Це мене дуже розчарувало, і тепер ці люди для мене просто перестали існувати", — поділився актор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини