Головна Новини Зірки скандал Чорний список Голлівуду: знаменитості, які стали персонами нон-грата
commentss НОВИНИ Всі новини

Чорний список Голлівуду: знаменитості, які стали персонами нон-грата

Найменша помилка знаменитості може призвести до того, що він потрапить до чорного списку.

14 червня 2024, 15:15
Поділіться публікацією:

Голлівуд, відомий як Мекка світового кінематографа, час від часу опиняється в центрі скандалів, пов'язаних із чорним списком, до якого потрапляють відомі актори, режисери та інші представники кіноіндустрії. Цей список не просто міф, це реальність, яка може кардинально змінити кар'єру знаменитості.

Чорний список Голлівуду: знаменитості, які стали персонами нон-грата

Кого із зірок Голлівуд вніс до чорного списку

Вінона Райдер

Вінона Райдер була однією з найяскравіших акторок 90-х, яка зіграла ключові ролі в таких фільмах, як "Едвард руки-ножиці" та "Дракула". 2001 року її заарештували за крадіжку одягу на суму понад $5,000 у магазині Saks Fifth Avenue. Цей інцидент різко підірвав її репутацію і спричинив тимчасове зникнення з великого кіно. Після судових розглядів та лікування від залежності Райдер повернулася в індустрію з новими силами і зуміла відновити свою кар'єру, особливо завдяки серіалу Netflix "Дуже дивні справи", де вона зіграла одну з головних ролей.

Мел Гібсон

Мел Гібсон довгий час був одним із найбільш шанованих акторів і режисерів у Голлівуді, проте його кар'єра опинилася під загрозою після низки публічних інцидентів, включаючи антисемітські висловлювання під час арешту за водіння у нетверезому стані у 2006 році. Ці висловлювання викликали широкий суспільний резонанс і призвели до тимчасового виключення Гібсона з багатьох проектів. Тим не менш, він зміг повернутися до кінематографу, режисуючи такі успішні фільми, як "Апокаліпто" та "Хоробре серце".

Кевін Спейсі

Кар'єра Кевіна Спейсі, двічі удостоєного премії Оскар, впала після того, як його звинуватили в сексуальних домаганнях в рамках руху #MeToo. Спейсі був звільнений з ролі в популярному серіалі "Картковий будиночок", і багато його проектів було скасовано або переглянуто. Судові процеси та публічні вибачення не допомогли відновити його репутацію, і актор, як і раніше, залишається поза основною увагою Голлівуду.

Ларс фон Трієр

Данський режисер Ларс фон Трієр відомий своїми провокаційними фільмами та не менш провокаційними висловлюваннями. На кінофестивалі Канна 2011 року він шокував публіку, заявивши, що відчуває симпатію до Адольфа Гітлера, після чого був оголошений персоною нон-грата на фестивалі. Незважаючи на публічні вибачення та пояснення, що це була невдала спроба жарту, багато хто в індустрії відвернувся від нього.

Розмарі Макгоуен

Розмарі МакГоуен стала однією з ключових фігур у русі #MeToo після того, як звинуватила продюсера Харві Вайнштейна у сексуальних домаганнях. Її відкрита критика та активна участь у русі призвели до того, що її перестали запрошувати у великі кінопроекти. Однак Макгоуен не відступила і продовжила свою діяльність як активістка та письменниця, виступаючи за права жінок в індустрії та за її межами.

Ці випадки показують, як швидко може змінитися статус будь-якої знаменитості у Голлівуді. Скандали та звинувачення можуть не тільки зіпсувати репутацію, а й повністю змінити хід кар'єри акторів та режисерів. Голлівудський чорний список є свідченням того, що навіть найяскравіші зірки не застраховані від падіння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини