Головна Новини Зірки скандал Яніна Соколова вважає, що співачка Руслана може перешкоджати прийняттю законопроекта 5572
commentss НОВИНИ Всі новини

Яніна Соколова вважає, що співачка Руслана може перешкоджати прийняттю законопроекта 5572

Журналістка висловила думку, що Руслана може створювати перешкоди під час ухвалення закону, який дозволить усім музикантам прозоро заробляти роялті з своїх творів

15 грудня 2021, 12:30 comments1104
Поділіться публікацією:

Яніна Соколова вважає, що співачка Руслана може перешкоджати прийняттю законопроекта 5572

Яніна Соколова - фото з відкритих джерел

Публічний скандал розгорівся в Україні навколо Проекту Закону №5572, який врегулює в Україні питання виплати музикантам роялті за їхні твори. Проти законодавчих змін виступила Народна артистка України Руслана Лижичко. Про таку позицію переможниці Євробачення у соціальних мережах написала журналістка Яніна Соколова.

"Мета її спічів — не допустити ухвалення закону #5572," — впевнена Соколова, — "Якшо закон ухвалять, то кожен музикант буде отримувати стільки роялті за власні пісні, скільки заробив. Написав 10 хітів на місяць, які розривають радіо і ресторани, отримуєш відповідно. Не написав нічого путнього за останні десять років, як Руслана, отримуєш менші гроші за старі хіти. Все чесно. А головне гроші розподіляються авторами, а не випадковими бізнесменами, які дають "на лапу" Русланам копійки, бо хоч щось, а в решти крадуть, бо система розподілення до сьогодні працювала підкилимно," — написала на своїй сторінці Яніна Соколова. 

На думку Соколової, Руслана ніби-то перебуває у змові з двома бізнесменами Олександром Нікіним та Олегом Долинським та посилається на дане журналістське розслідування. Як раніше повідомляли ЗМІ, наприкінці жовтня Олександра Нікіна суд відправив під цілодобовий домашній арешт за пропозицію хабаря нардепу. За даними прокуратури, він обіцяв виплачувати сто тисяч доларів щороку  за внесення "потрібної" правки та відтермінування змін до закону "Про ефективне управління майновими правами право власників у сфері авторського права і (або) суміжних прав".

"Я закликаю народних депутатів завтра на засіданні ВР ухвалити законопроєкт #5572. Він прикриє лавочку всім, хто коли небудь крав з кишень українського музиканта," — написала в кінці свого посту Соколова.

Руслана Лижчико уже відреагувала на критику і написала на своїй сторінці у Facebook, що дані звинувачення не коректні.

"Мені приписують, як я писала, в кращих традиціях "скабєєва-стайл" — "участь в злочинному угрупуванні".Ще й "останні 10 років". Ще й мій "патрон" — Олександр Нікін. Ще й "наші схеми вражають". Це могла написати тільки дуже безграмотна людина. І щодо мене. І щодо моєї діяльності. І щодо ситуації в цілому. Я завжди із самого кінця 90-х боролась з інтелектуальним піратством та проблемами, які це піратство накладало і накладає на імідж України. Я завжди була послідовна в цьому питанні і ніколи не була задіяна в жодних схемах," — написала Руслана.

Нагадаємо, законопроект 5572 Верховна Рада України планує розглянути сьогодні, 15 грудня, у другому читанні.



Читайте також - Вєрка Сердючка, Полякова, Дорофєєва: скільки коштують корпоративи українських зірок



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.facebook.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини