Головна Новини Зірки шоу бізнес Що таке рух Blockout 2024: чому люди масово блокують зірок у соцмережах
commentss НОВИНИ Всі новини

Що таке рух Blockout 2024: чому люди масово блокують зірок у соцмережах

Користувачі у соціальних мережах в рамках руху Blockout 2024 закликають відписатись та заблокувати популярних зірок. Як наслідок знаменитості масово втрачають підписників.

14 травня 2024, 08:50
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після заходу Met Gala, який є однією з найвідоміших модних подій року, користувачі почали масово блокувати зірок у соціальних мережах та закликали підтримати їх рух з хештегами #letthemeatcake, #celebrityblocklist і #blockout2024. Чому активізувався рух про блокування зірок та які знаменитості опинились у "чорному списку".

Що таке рух Blockout 2024: чому люди масово блокують зірок у соцмережах

Рух Blockout 2024 закликає блокувати зірок у соцмережах. Фото з відкритих джерел

Met Gala запам’яталась розкішною Червоною доріжкою, де зірки у вишуканих та дорогих нарядах демонстрували свою красу. Також на модному заході відбувся збір коштів на підтримку мистецтва. Така атмосфера заходу обурила користувачів соціальних мереж, які почали вказувати на відірваність деяких зірок від світу, зокрема під час війни на Близькому Сході.

У той час як на церемонії вручення Оскар-2024 багато знаменитостей висловлювали свої політичні погляди, одягаючи червону шпильку на підтримку Artists4Ceasefire (рух, який виступає проти військових дій Ізраїлю та ХАМАС у Секторі Гази), Met Gala застосував інший підхід, зосередивши свій дискурс переважно на екстравагантній демонстрації багатства, що спровокувало обурення у багатьох шанувальників зірок.

Вогню в ситуацію додала американська модель та інфлюенсерка Гейлі Каліл, яка під час Met Gala опублікувала відео зі словами "нехай їдять тістечка". Ця фраза є історичним міфом щодо французької королеви Марії Антуанетти, яка нібито так відреагувала, коли селяни скаржились на нестачу хліба. Таким чином королева сприймалась як відірвана від страждання голодуючих селян. Слова Гейлі Каліл спровокували новий виток протестів з закликами до "цифрової гільйотини" знаменитостей, проводячи паралелі з гільйотиною Марії Антуанетти.

Доцент кафедри маркетингу Мічиганського університету Маркус Коллінз вказує, що й раніше були рухи, які критикували зірок за мовчання, проте Met Gala "дещо гіперболічний момент, який привернув увагу багатьох людей" та посилив рух Blockout 2024.

"Вони існували, але насправді вони не були на вершині соціального духу часу. Але тоді у вас є момент, як Met Gala, який насправді не був пов’язаний до конфлікту, але всі частини були в грі, коли напади в Газі відбувалися в той самий день, це зіставлення просто змусило людей говорити і рухатися", — говорить Коллінз.

Кампанія бойкоту або блокування зірок спрямована на те, щоб змусити цих публічних діячів використовувати свої платформи для закликів до припинення вогню та гуманітарної допомоги.

"Надія полягає в тому, що це принесе більше видимості справі та змінить баланс у тому, щоб спонукати політичні сили, такі як уряд США, зробити щось для пом’якшення насильства, яке відбувається на Близькому Сході", — пояснює Маркус Коллінз мету блокування зірок, проте додає, що не думає, що це справді може спрацювати.

До "чорних списків" зірок Blockout 2024 потрапили Кім Кардашьян, Тейлор Свіфт, Бейонсе, Зендая, Майлі Сайрус, Селена Гомес, Хлої Кардашьян, Аріана Гранде, Нікі Мінаж, Тревіс Скотт, Каньє Вест, Кеті Перрі, Зак Ефрон, Джастін Тімберлейк та багато інших.

Крім того, було створено сайт Blockout 2024, який слідкує за зірками та вказує на кількість підписників, які вони втратили. Наприклад, Хлої Кардашьян втратила 195 тис. підписників, Селена Гомес – 164 тис., Біллі Айліш – 137 тис., Майлі Сайрус — близько 80 тис.

Зазначимо, що міністерство охорони здоров’я Гази, підконтрольне ХАМАС, оголосило 11 травня, що приблизно 35 тис. людей загинуло в Газі відтоді, як ХАМАС розпочав атаку на Ізраїль 7 жовтня, коли було вбито понад 1200 ізраїльтян та громадян інших країн. Також офіційні особи ООН висловили занепокоєння щодо серйозної нестачі продовольства на півдні Гази через закриття прикордонних пунктів Рафах і Керем Шалом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про скандал з ізраїльською співачкою під час її виступу на Євробаченні.

Також "Коментарі" писали, чи готові США до війни на Близькому Сході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини