Головна Новини Зірки шоу бізнес Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі»
commentss НОВИНИ Всі новини

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі»

У першу неділю жовтня (в цей раз - 4 числа) відзначається День учителя. Українські знаменитості поділилися в цей день з виданням «Коментарі» яскравими спогадами, пов'язаними з учителями.

4 жовтня 2020, 11:35 comments1062
Поділіться публікацією:

День вчителя прийшов в незалежну Україну ще з часів СРСР. А в Союзі свято вперше відзначили в 1965 році. Після розпаду "непорушного" Україна залишила дату святкування — в першу неділю жовтня.

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі»

До речі, Міжнародний день вчителя відзначається 5 жовтня. Він був заснований в 1994 році ЮНЕСКО та ООН. Дату обрали на честь річниці документа "Про становище вчителів", складеного в 1966 році.

В цьому році у зв'язку з дистанційним навчанням, на яке школи перейшли навесні через коронавірус (і продовжують переходити зараз), багато хто переосмислив роль вчителя. До професії повертається колишній престиж. Хотілося б ще, щоб і рівень знань у нас було більш якісним, ніж останнім часом.

Про тих, чиї уроки залишилися з ними на все життя, виданню "Коментарі" розповіли українські зірки.

Неля Шовкопляс, ведуча Сніданок з 1 + 1:

"Однією з моїх найулюбленіших вчителів в шкільні роки була вчителька англійської мови Тетяна Борисівна Сухар. Зараз вона звичайно вже не працює, давно на пенсії. Але я до сих пір згадую її з вдячністю, з любов'ю. Саме ця вчителька прищепила нам любов до англійської мови.

Тетяна Борисівна була сувора, але справедлива — і з хорошим почуттям гумору. Я дотепер пам'ятаю її уроки й передаю їй величезні привітання. Таких би вчителів побільше! "

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі» - фото 2

Вадим Яцун, медійний фотограф, який працює з українськими зірками:

— Мені в житті пощастило з викладачами, починаючи з першого вчителя! Звуть її Тетяна Петрівна — і вона була дуже молодим класним керівником. Можу дуже довго говорити про неї, але основна її унікальність в тому, що працюючи в простій школі на околиці, в районі з купою неблагополучних сімей, вона займалася творчим вихованням і працювала абсолютно не по стандарту. Ми ставили купу капусників, співали, танцювали. Напевно, саме завдяки їй, я займаюся творчістю!

Потім, мені дико пощастило з викладачем фортепіано. І взагалі мовчу, як мені пощастило з викладачем по вокалу — Наталією Олексіївною.

Потім пощастило зустріти викладача з режисури Юлію Коротко, яка змінила моє життя. Напевно, те, що я зараз займаюся фотографією в не стандартних її проявах — це виключно її "вина"!

Чесно кажучи, можу написати цілі мемуари про те, як і з яким викладачем мене звело життя, адже у мене дуже багато хороших вчителів! Цікавий момент — з усіма моїми викладачами я дружу донині!

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі» - фото 3

Максим Сікора, ведучий новин "Сьогодні" на каналі "Україна":

— У старшій школі української мови та літератури мене вчила Людмила Федорівна. Мені здавалося, їй років сто. Вона була в дуже поважному віці, маленького зросту. Але дуже охайна, дуже ...

А ще — більш енергійної людини я не бачив за все своє життя! А почуття гумору!

Крім відмінного викладання предмета, Людмила Федорівна запам'яталася тим, що прищепила мені любов до українського театру. Вона витягувала нас на спектаклі в театр Івана Франка щосуботи !! Це був справжній перелом світогляду. Ми стали справжніми театралами. Звичайно, на все життя.

Людмили Федорівни вже немає, Царство небесне ... Але справа її живе!

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі» - фото 4

Вероніка Коваленко, співачка, автор пісень, композитор:

— Якщо згадати свої шкільні роки, мені дуже складно давалася біологія. На уроках вдавалася до маленької хитрості: сідала за першу парту та удавала, що дуже уважно слухаю педагога. А насправді, в цей момент в голові раз у раз складалися рядки майбутньої пісні (посміхається). Однак, завдяки цьому нехитрому прийому, іноді мені робили поблажки.

У День вчителя щиро бажаю всім представникам цієї сфери не втрачати ентузіазму. І, звичайно ж, вдячних, талановитих учнів! Маю велику надію, що ваше покликання виховувати гідні покоління завжди буде оцінюватися по заслугах!

З неймовірним трепетом згадую всіх своїх педагогів з музики. Крок за кроком, спираючись на свій досвід, знання і мудрість, вони супроводжували мене на шляху стати найкращою версією себе. Безмірно вдячна їм за вагомий внесок у моє професійне становлення! Завдяки вчителям я змогла не тільки вдосконалити свої вокальні дані, але і розкритися як композитор.

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі» - фото 5

Ігор Новінчук, співведучий Лесі Никитюк, водій "Le Маршрутки" (Новий канал):

— У школі я вчився дуже добре. Настільки, що закінчив дев'ятий клас на "відмінно". Найулюбленішими предметами були хімія і біологія. Але це не я вирішив, а моя мама. Тому що вона була моїм учителем хімії та біології (сміється).

Коли на випускному іспиті отримав по біології 10 балів, страшно радів. А ось бабуся не оцінила мою радість — і сварилася з мамою, за те, що вона чужій дитині поставила на іспиті 11, а своєї рідної кровиночці тільки 10.

Улюблені вчителі зірок: нове опитування видання «Коментарі» - фото 6

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українські зірки поділилися своїми кумедними історіями про школу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини