Головна Новини Зірки шоу бізнес Відома шахістка подала позов до суду на Netflix через серіал "Хід королеви"
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома шахістка подала позов до суду на Netflix через серіал "Хід королеви"

Шахістка вимагає компенсацію від Netflix за моральну шкоду

17 вересня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Відома грузинська шахістка Нона Гаприндашвілі, що свого часу здобула чимало перемог у шахах подала позов проти Netflix. Про це пише видання The Hollywod Reporter.

Відома шахістка подала позов до суду на Netflix через серіал "Хід королеви"

Проти Netflix подали до суду через серіал, фото з відкритих джерел

У позовній заяві йдеться, що в серіалі "Хід королеви" про Нону Гаприндашвілі згадав шаховий коментатор у промові про головню героїню серіалу Бет Гармоні.

У серіалі коментатор сказав, що Нона ніколи не грала проти чоловіків. Для доказу позивачка наводить цитату з фільму:

"Єдине, що в ній незвичного, – це її стать. І навіть це не унікальне явище для Росії. Є Нона Гаприндашвілі, але вона чемпіонка світу серед жінок і ніколи не зустрічалася з чоловіками".

Таке твердження Нона Гаприндашвілі вважає неправдивим, сексистським і принизливим. Останні події в серіалі відбуваються у 1968 році. А до цього часу Нона вже грала у турнірах з 59 шахістами-чоловіками, серед яких змагалася із 10 гросмейстерами.

Тому шахістка переконана, що Netflix збрехав про її досягнення та ще прирахував її до числа російських громадян, хоча вона грузинка, яка жила в Радянському Союзі. На той час Грузія була однією з республік Союзу.

У позові шахістка зазначила, що хоче отримати п'ять мільйонів моральної компенсації та вимагає оприлюднення спростування заяв, що вона не змагалася із чоловіками-шахістами.

Своєю чергою представники Netflix вважають її вимоги та заяви безпідставними й зі свого боку поважають Нону Гапріндашвілі та її досягнення у шахах.

Суд має визначити, чи один побічний коментар із серії дійсно завдає шкоди репутації Гаприндашвілі. У суді Нону представляє Родні Смолла, декан юридичного факультету Уайденерського університету.

Зазначимо, що Нона Терентіївна стала п'ятою в історії шахів чемпіонкою світу, першим міжнародним гросмейстром серед жінок у 1976 році та першою жінкою, якій дали звання міжнародного гросмейстера серед чоловіків у 1978 році. Наразі їй виповнилося 80 років.

Як повідомляв портал "Коментарі", колишнім працівникам Netflix оголосили звинувачення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини