Головна Новини Зірки Королевські особи 40-річний шматок весільного торта принцеси Діани продадуть на аукціоні: скільки він буде коштувати (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

40-річний шматок весільного торта принцеси Діани продадуть на аукціоні: скільки він буде коштувати (ФОТО)

З часів весілля Діани кондитерський виріб зберегла одна з членів королівської сім'ї

30 липня 2021, 16:14
Поділіться публікацією:

Найближчим часом на аукціоні в місті Глостерширі, що в Англії, можна буде придбати незвичайну річ — шматок торта з весілля принца Чарльза і принцеси Діани. Шматок солодощів зберегла з особливого для країни події одна з членів королівської сім'ї — Мойра Сміт. На весільному торті, а всього їх було 23, видно королівський герб, пофарбований у золотий, червоний, синій і срібний кольори. Весілля відбулося в липні 1981 року. Про це повідомляє ВВС.

40-річний шматок весільного торта принцеси Діани продадуть на аукціоні: скільки він буде коштувати (ФОТО)

Весілля принцеси Діани (фото з відкритих джерел)

Пані Сміт зберегла весільне частування. Воно зберігалося в спеціальній жерстяної посуді, на яку вона приклеїла папірець з підписом: "Поводьтеся з обережністю — весільний торт принца Чарльза і принцеси Діани". Дата — 27 липня 1981 року.

Солодкий подарунок з весільної події гостя замотала в харчову плівку, щоб він довше зберігся. Разом з тим організатори аукціону не радять його учасникам спробувати часточку торта на смак. Хоча його покриття збереглося добре.

Місцевий колекціонер, який придбав королівське частування в сім'ї Сміт ще у 2008 році, виставив його на продаж тільки через 40 років після весілля.

Подія відбудеться 11 серпня. Вже є бажаючі придбати цю реліквію, тому організатори аукціону очікують, що отримають за торт зі знаменитого весілля 300-500 фунтів стерлінгів (близько 11-19 тис. грн).

Королівське весілля

Воно відбулася в Лондоні, у соборі Святого Павла 29 липня 1981 року. Принц Уельський і леді Діана Спенсер одружилися. Діана отримала титул принцеси Уельської.

У 1982 році в приватному крилі лікарні Святої Марії лондонського району Педдінгтон на світ з'явився первісток подружжя і спадкоємець — принц Вільям. Другого сина, принца Гаррі, леді Ді народила 15 вересня 1984 року.

Через 11 років після весілля, в 1992-му, принц Чарльз і принцеса Діана розійшлися, а в 1996-му році — розлучилися.

31 серпня 1997 Діана загинула в автомобільній катастрофі у Парижі.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що принцеса Діана хотіла зробити перед своєю смертю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини