Головна Новини Зірки Королевські особи Найбагатша королівська сім’я світу: якими статками вона володіє
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбагатша королівська сім’я світу: якими статками вона володіє

Королівська родина Саудівської Аравії названа найбагатшою родиною світу. Їх статки перевищує багатство інших королівських родин та ВВП багатьох країн.

25 березня 2024, 16:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Саудівською Аравією править найбагатша королівська родина світу. Її статок оцінюється у понад 1,4 млрд доларів. Багатство сім'ї накопичувалось кілька століть та походить з цілого ряду джерел, зокрема сьогодні основна частина доходів отримується від нафти, нерухомості, інвестицій та іншого бізнесу.

Найбагатша королівська сім’я світу: якими статками вона володіє

Наслідний принц Мухаммед та король Салман ібн Абдул. Фото з відкритих джерел

Королівська родина Саудівської Аравії нараховує кілька тисяч членів, які керують країною. Статки династії Саудів у 16 разів більші за британську королівську сім’ю. Крім того, багатства дому Саудів перевищує ВВП таких країн, як Іспанія чи Австралія, а Україна має ВВП понад у сім разів нижчий. Більша частина цих грошей належать двом тисячам членів королівської родини Саудівської Аравії, які почали правити на території Аравійського півострова з 1744 року.

У 2024 році головою дому Саудів є 88-річний король Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд, який перебуває при владі з 2015 року, після смерті брата Абдули. Він живе в розкішному палаці в Ер-Ріяді. Площа маєтку займає 92,9 тис. кв. м, має понад тисячу кімнат, басейни, кінозали та інші зручності. 

Спадкоємцем престолу є принц Мухаммед ібн Салман Аль Сауд, який славиться екстравагантними покупками. Він витратив сотні мільйонів доларів на розкішні яхти, приватні літаки, французькі палаци та рідкісні картини.

Наприклад у 2015 році Мухаммед придбав яхту Serene у росіського олігарха, який зараз судиться з Бредом Піттом, Юрія Шефлера. За цю яхту він заплатив 500 млн євро. На яхті є басейни, гідромасажні ванни, тренажерний зал, спортивний майданчик, кінотеатр та два вертолітних майданчики.

У тому ж році наслідний принц Саудівської Аравії придбав замок у Франції за 300 млн доларів. Ним виявився маєток 17 століття у якому проживав Людовік XIV в Лувесьєні недалеко від Парижа. Ще через два роки Мухаммед ібн Салман через міністра культури Саудівської Аравії придбав картину Леонардо да Вінчі "Спаситель світу" за 450 млн доларів. Таким чином це стала найдорожча картина світу. Нинішнє місцезнаходження роботи Леонардо да Вінчі невідоме, оскільки після аукціону її ніхто не бачив. Деякі ЗМІ припускають, що картина "Спаситель світу" знаходиться на яхті Serene.

Наслідний принц Саудівської Аравії не приховує свого багатства, про що прямо говорить.

"Я багата людина, а не бідна. Я не Ганді чи Мандела. Я член правлячої родини, яка існувала сотні років до заснування Саудівська Аравія. Якщо мені щось подобається, я це купую", — розповів Мухаммед ібн Салман про свої екстравагантні покупки CBS.

Крім Мухаммеда ібн Салмана інші члени династії Саудитів також купують дорогі об’єкти нерухомості. Наприклад, 69-річний племінник короля Саудівської Аравії принц Аль-Валід ібн Талал Аль Сауд, який вважається другим найбагатшим членом дому Саудитів має готель Four Seasons Hotel George V у Парижі, частину готелю Plaza Hotel у Нью-Йорку та три палаци в Ер-Ріяді. 

Крім того, Аль-Валід є власником яхти Kingdom 5KR, яку він купив у 1991 році у Дональда Трампа. Ця яхта з'являлась у фільмі про Джеймса Болна "Ніколи не кажи ніколи". У 2010 році принц Аль-Валід став власником другої яхти під назвою New Kingdom 5KR. Це коштувало йому понад 500 мільйонів доларів. У його розпорядженні також є приватні літаки: Boeing 747, Airbus A321 і Hawker Siddeley 125.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про найбагатшу сім'ю світу за версією Bloomberg.

Також "Коментарі" писали про п'ятірку людей, які мають найбільші статки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

25 березня 2024, 17:11

1,4 мільярда протягом століть? - жебраки проти нашої нацистської мерзоти божих.


Новини