Головна Новини Зірки персона Бред Пітт судиться з російським олігархом
commentss НОВИНИ Всі новини

Бред Пітт судиться з російським олігархом

Американський актор Бред Пітт виграв суд в російського олігарха Юрія Шефлера у справі щодо французьких виноградників

6 березня 2024, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Бред Пітт бореться у суді за повернення контролю над французькими виноградниками Chateau Miraval (Шато Міраваль). Його опонентом виявився російський олігарх Юрій Шефлер, власник горілчаної компанії "Столичная".

Бред Пітт судиться з російським олігархом

Бред Пітт на виноградниках у Франції. Фото з відкритих джерел

У травні 2008 року Бред Пітт і Анджеліна Джолі за 28,4 млн доларів стали власниками маєтку Miraval у Франції. Згодом тут зіркова пара святкувала своє весілля. Крім будинку, на цій території у 1300 гектарів росте виноградник Chateau Miraval, з якого виробляється популярне однойменне рожеве вино. 

Бред Пітт володів 60% частки елітного виноградника, а Анджеліні Джолі належали решта 40%. В рамках шлюбу Пітт передав їй ще 10% акцій, щоб "символічно скріпити їхнє партнерство". Однак вже у 2016 році пара подала на розлучення і Анджеліна Джолі вирішила продати свою частку виноградника. Яку у 2021 році придбав російський олігарх Юрій Шефлер.

Після кількох судових процесів, які почались з 2022 року Бред Пітт вказує, що російський олігарх намагався його "залякати" і "погрожував" наклепом. Натомість команда юристів Юрія Шефлера назвала Бреда Пітта "актором, а не виноробом".

В суді Пітт вимагає повернути 10% своїх акцій, які він передав Джолі. Голлівудська зірка вказує, що ця пропозиція дійсна лише, якщо Джолі не продаватиме свою частку, а Пітт матиме першочергове право її викупити. Таким чином Бред Пітт намагається зберегти контрольний пакет над виноградником.

Після тривалого процесу суд у Люксембурзі, де знаходиться штаб-квартира холдингу Chateau Miraval, ухвалив рішення на користь Бреда Пітта.

"Це не остаточне рішення, ми все ще чекаємо вердикту. Бред матиме контроль над виноградником протягом наступного року або двох, залежно від того, скільки часу займе судовий розгляд", — пояснюють рішення суду адвокати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що сина російського олігарха затримали в країні, в яку тікали нацисти.

Також "Коментарі" писали про сина Бреда Пітта, який різко розкритикував свого батька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини