Головна Новини Зірки персона Європейська країна позбавить громадянства відому балерину, яка підтримує дії Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Європейська країна позбавить громадянства відому балерину, яка підтримує дії Путіна

Ільзе Лієпа незабаром стане повноцінним жителем Росії

13 листопада 2023, 21:15
Поділіться публікацією:

Представники Міністерства внутрішніх справ (МВС) зобов'язали  Департамент міграції почати процедуру "втрати литовського громадянства"  щодо російської балерини  Ілзе Лієпи.

Європейська країна позбавить громадянства відому балерину, яка підтримує дії Путіна

Ілзе Лієпа (фото з відкритих джерел)

Як інформує Baltic News Service,  представники департаменту  міграції  вже звернулись  в компетентні органи, щоб там  надали оцінку  висловлюванням Лієпи про війну в Україні і російського президента Володимира Путіна.

"У п'ятницю Департамент міграції направив запити до відповідальних установ країни з проханням дати оцінку публічним заявам Ілзе Лієпи", — розповіли BNS в Департаменті міграції.

Як сказано в  законі Про громадянство, особа втратить  литовське громадянство, набуте у винятковому порядку,  коли  вона своїми діями  погрожує інтересам безпеки Литви, публічно заявляє підтримку державі,  що погрожує інтересам безпеки Литви або іншого Європейського Союзу.

Як інформує  Insider, раніше  артистка  підтримувала дії РФ в Україні фразою "немає ніякої радості від нещасть, але у нас немає іншого виходу". "І хоча якраз з того боку говорять, що ми обдурені і що Кремль затуманив нам мізки, але це вже справа кожного і вибір кожного. Мені здається, ми якраз зараз нарешті все прекрасно і точно розуміємо", — наголосила  балерина. Вона  висловила  свою довіру господарю Кремля і  вдячна  російським  військовим за те, що "нам дозволяють досі ще жити, будувати плани творчі, зустрічатися з друзями".

Лієпа   ще сказала, що їй соромно за  мешканців країн Балтії, що  жителям РФ з Путіним пощастило, і закликає ввести цензуру та ідеологію.

"Мені дуже соромно за них  і дуже сумно. Ми розуміємо — на жаль, народ стає заручником невеликої групи людей. Нам надзвичайно пощастило, тому що у нас є такий лідер, як Володимир Володимирович Путін, який служить своїй батьківщині, вірний своєму обов'язку", — дала відповідь балерина  на питання про знищення радянських пам'ятників в  балтійських країнах  і обмеження російської культури.

Важливо, що Ілзе Лієпа — донька литовського балетмейстера Маріса Лієпи. У 2000-і роки їй, як виняток  надали литовське громадянство. Це було представлено так, що солістка Московського Большого театру  отримала громадянство за те, що балерина понад  десять років  виконувала партії  з литовським артистом балету Петром Скірмантасом.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що в Ізраїлі бойкотували концерти російської співачки, яка підтримує режим Кремля

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини