Головна Новини Зірки персона Хворів, довго і важко: помер легендарний український режисер
commentss НОВИНИ Всі новини

Хворів, довго і важко: помер легендарний український режисер

Олег Фіалко зробив величезний внесок у розвиток українського кінематографу.

28 липня 2024, 23:10
Поділіться публікацією:

 Український кінорежисер і сценарист Олег Фіалко помер після тривалої хвороби у віці 78 років. Про його смерть повідомив його друг і колега, колишній голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, на своїй сторінці у Facebook. Тримбач зазначив, що останнім часом Фіалко жив за кордоном і мав численні проблеми зі здоров'ям, які зрештою призвели до його смерті.

Хворів, довго і важко: помер легендарний український режисер

Олег Фіалко (фото з відкритих джерел)

"Надсумна новина – пішов з життя кінорежисер Олег Фіалко (1946-2024). Місяць тому йому виповнилось 78 літ. Він хворів, довго і важко. Опинився на чужині, де знайшлися добрі люди – і допомогли. Та болячки усе ж взяли гору… Тепер на Олега чекає політ у кращі світи. О, скільки там їх, його друзів – власне чи не вся Довженкова кіностудія, куди він прийшов в кінці 1960-х. Олег неодмінно розкаже і покаже їм все, що тут відбувається, в житті земному… А ми будемо його пам’ятати. Дякую, Олеже, за все. Ще побачимось!" — написав Тримбач.

Олег Фіалко був Заслуженим діячем мистецтв України, чий творчий доробок становить понад 13 художніх фільмів і 3 документальних у якості режисера, 5 — як сценарист. Його найбільш відомі кінороботи: "Імітатор", "Бич Божий", "Повернення Батерфляй" тощо.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що несподівано помер український актор та зірка популярних серіалів.  Відомий український актор театру та кіно Ігор Щербак, який здобув популярність завдяки ролі в серіалі "Нюхач-2", помер на 69-му році життя. Трупа "Молодого театру" поділилася сумною новиною на своїй офіційній сторінці у Facebook, хоча причина смерті актора наразі не розголошується. Колеги Щербака висловили свої співчуття та пригадали, якою чудовою людиною він був.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини