Головна Новини Зірки персона Криваві гроші Кремля: Путін виділив гранти своїм зіркам, які підтримали війну Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Криваві гроші Кремля: Путін виділив гранти своїм зіркам, які підтримали війну Україні

Відомо, скільки пропагандисти отримали з державного бюджету

22 березня 2023, 22:50
Поділіться публікацією:

В Російській Федерації  оприлюднили результати  грантового конкурсу культурних ініціатив від російського президента. 881 проект має тепер  фінансування  з державної  скарбниці -  на це виділено 3 мільярди 700 мільйонів рублів (майже 2 мільярди гривень). 

Криваві гроші Кремля: Путін виділив гранти своїм зіркам, які підтримали війну Україні

Путін роздав гроші своїм пропагандистам (фото з відкритих джерел)

Але це не державні гранти, а "пряники"  окремим зірковим особистостям, які  своєю діяльністю  підтримують кремлівську пропаганду. Журналісти  FreeДом  назвали тих щасливчиків,  кому з держскарбниці" насипали"  більше інших.

Серед щасливчиків Дмитро Пучков -  блогер з РФ, якого  знають, як"старший оперуповноважений Goblin".  Ще він альтернативно озвучує  фільми.  На початку року йому  дали  більше 19 мільйонів рублів для випусків пропагандистського шоу "Вечірній випромінювач". 

Шоу  буде демонструватись  на російському сервісі Rutube і в соцмережі "ВКонтакте". Сам автор дотримується думки, що  його творчість буде слугувати для "підтримки громадянської єдності".

 Ще один російський композитор, автор пісень  музичної групи  "Любе", фанатом якої є Путін – Ігор Матвієнко  має  грантову  програму в розмірі  близько 29 мільйонів рублів. За ці гроші  музикант  ніби має задум  написати етно-оперу "Князь Володимир".

Зокрема, арію князя виконуватиме  ще один відомий пропагандист РФ — Ярослав Дронов, що має творчий псевдонім Шаман. Він відомий  тим, що написав пісню "Я русский". Шаман  часто приїжджає до  загарбників, що перебувають  на тимчасово окупованих РФ  українських територіях.

Російська фігуристка Тетяна Навка – постійно перемагає  в конкурсі  таких державних грантів.  Спортсменка дотримується думки, що  це   ніяк не пов'язано з тим, що  чоловік фігуристки  Дмитро Пєсков працює  прес-секретарем  російського президента. Чималу суму -. 25 мільйонів рублів  пропагандистці  дали  для організації  серій льодових шоу. 

До слова, минулого  року  Навці дали великий  грант, що становив 14 з половиною мільйонів на  схожий  проект – фігуристка сказала, що організує льодове шоу "Руслан і Людмила" в окупованому  місті Луганськ. Шоу мало  стартувати  до 28 лютого цього року, але його так ніхто  і не побачив.Причини організатори не оприлюднили.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Газманов на концерті Путіна в Лужниках заховав логотип Prada на пуховику.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини