Головна Новини Зірки персона "Ми запам'ятаємо його таким": помер знаменитий український фотограф
commentss НОВИНИ Всі новини

"Ми запам'ятаємо його таким": помер знаменитий український фотограф

У вересні цього року стало відомо, що Віктор Марущенко бореться з важким захворюванням

29 вересня 2020, 14:36
Поділіться публікацією:

Фотохудожнику Віктору Марущенко було 74 роки, і в ніч на вівторок його не стало. Про це повідомив його близький друг Валерій Милосердов на своїй сторінці в Facebook.

"Ми запам'ятаємо його таким": помер знаменитий український фотограф

Віктор Марущенко. Фото: zn.ua

Віктор починав свою професійну діяльність ще в 1970-ті роки. Спочатку він працював штатним фотографом в декількох популярних виданнях і газетах того часу, але потім вирішив будувати свою кар'єру самостійно. Він став незалежним автором шикарних знімків, які публікувалися в зарубіжних і вітчизняних виданнях. Роботи Віктора часто брали участь на виставках в США, Франції, Німеччині, Словаччині, Бразилії, Польщі та Канаді. Також його авторський проект, який був присвячений Чорнобилю, був представлений на Венеціанській бієнале в Італії в 2001 році. За всю свою кар'єру фотограф провів близько 60 персональних виставок, а безліч його робіт зберігається в музеях і галереях.

У 2004 році фотограф відкрив власну Школу фотографії Віктора Марущенка, яка працює і зараз.

"Сьогодні вночі не стало засновника нашої Школи — Віктора Марущенко. Ми запам'ятаємо його таким: Майстром своєї справи і Людиною з великої літери. Висловлюємо найщиріші співчуття його рідним і близьким. Школа фотографії Віктора Марущенка продовжує працювати. Навіки в наших серцях", — написано на офіційній сторінці Школи фотографії в соціальних мережах.

Також ми писали, прямо на порозі театру: помер відомий актор.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини