Головна Новини Зірки персона Помер творець касетної плівки та компакт-диска
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер творець касетної плівки та компакт-диска

Причина смерті інженера не повідомляється

11 березня 2021, 11:50
Поділіться публікацією:

На 95-му році життя в Нідерландах помер відомий інженер Лодевейк Оттенс, який подарував світові компакт-диск і касетну плівку. Чоловіка не стало ще 6 березня, але повідомили трагічну новину тільки через чотири дні.

Помер творець касетної плівки та компакт-диска

Лодевейк Оттенс / Фото: Jerry Lamps / ANP

Відомо, що винахідник помер у себе вдома в Північному Брабанте — провінції на півдні Нідерландів. Про причини смерті Лодевейка Оттенса не говориться.

Відзначається, що з юних років він цікавився технікою, тому пішов в Делфтський технічний університет, де вивчав машинобудування. Протягом трьох років працював на півставки на фабриці на посаді кресляра. А в 1952 році отримав ступінь інженера.

У 1952 році він влаштувався на роботу в нідерландську транснаціональну компанію Philips і почав активно підніматися кар'єрними сходами. Незабаром Лодевейк Оттенс став керівником відділу розробки продуктів. Разом з командою він винайшов EL 3585 — перший портативний магнітофон (було продано понад 1 млн. екземплярів цієї моделі). А через два роки інженер представив світу плівку для компакт-касет, а після цього і компакт-диск. CD мав великий успіх — його розкупили накладом понад 200 мільярдів копій.

У 1986 році Оттенс вийшов на пенсію і часто у своїх інтерв'ю підкреслював, що його винаходи — це колективна праця.

Нагадаємо, в січні 2021 року на 82-му році життя перестало битися серце відомого музичного продюсера Філа Спектора. Якого називали одним з найвпливовіших в історії поп-музики.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на 87-му році життя помер британський мільярдер і співвласник однієї з найбільш популярних газет в країні Daily Telegraph — Девід Барклі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини