Головна Новини Зірки персона Помер український олімпійський чемпіон
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер український олімпійський чемпіон

Він неодноразово ставав призером чемпіонатів СРСР і двічі виграв першість планети

25 грудня 2020, 19:06
Поділіться публікацією:

На 93-му році житті не стало відомого українського тренера Івана Богдана. Про сумну новину повідомив на своїй сторінці в соціальних мережах борець і політик Жан Беленюк.

Помер український олімпійський чемпіон

Иван Богдан і Жан Беленюк. Фото: obozrevatel

У своїй публікації спортсмен написав, що тренера Івана Богдана дуже любили і поважали в спортивному співтоваристві. Також він додав, що той завжди бажав перемоги своїм вихованцям і сильно переживав за них.

"На превеликий жаль з життя пішов на небеса Іван Гаврилович Богдан. Людина, яка користувалася безмежним авторитетом і повагою у всього спортивного співтовариства. Олімпійський чемпіон Рима 1960-го. Іван Гаврилович завжди дуже переживав за мене і пристрасно бажав моєї перемоги на Олімпіаді. Я сумую разом з усією борцівською / спортивною сім'єю. Царство небесне", — йдеться в повідомленні.

Переглянутися цею допіс в Instagram

Допіс, Поширення Beleniuk Zhan (@zhanbeleniuk)

Богдан виступав в боротьбі класичного стилю, його вагова категорія була понад 97 кілограм. Він безліч разів був призером чемпіонатів СРСР, а два рази виграв першість планети. У 1960 році Івану вдалося завоювати найвище досягнення — він став олімпійським чемпіоном.

Крім Жана Беленюка, Богдан також був тренером київського олімпійського чемпіона Олександра Колчинського.

"Про нашого важкоатлета Івана Богдана досі ще розповідають різні борцівські історії. Могутній, здоровущій хлопець всі свої дії і вчинки розраховував скрупульозно і точно, немов мудрий старий. Він не йшов на необгрунтований ризик і не здійснював що-небудь не обдумане раніше", — згадував про нього радянський тренер С. А. Преображенський.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, помер відомий український журналіст і продюсер. У віці 63 років помер відомий український журналіст, продюсер, радіо і телеведучий Олександр Євтушенко. Про сумну новину повідомив письменник Анатолій Дністровий. Причина його смерті поки невідома.
Однак уточнюється, що у Олександра протягом тривалого часу була така хвороба, як енцефалопатія (синдром дифузного ураження головного мозку).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

sexx

26 грудня 2020, 00:59

Жapкиe дeвyшки ищyт eбли на oднy нoчь! Вce бecплaтнo и aнoнимнo, вce oни жaждyт cпepмы и любят ceкc ----- http://bit.do/chpoking


Новини