Головна Новини Зірки персона Помер відомий голлівудський актор, зірка "Бетховена" і "Кінг-Конга"
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий голлівудський актор, зірка "Бетховена" і "Кінг-Конга"

Талановитому Чарльзу Гродіну було 86 років

19 травня 2021, 16:31
Поділіться публікацією:

Багато дивовижних акторів, без яких важко уявити чимало фільмів нашого дитинства, які вже стали класикою, поступово відходять в інший світ. 18 травня стало відомо про смерть американського театрального та кіноактора Чарльза Гродіна, повідомляє AP.

Помер відомий голлівудський актор, зірка "Бетховена" і "Кінг-Конга"

Покійний Чарльз Гродін у фільмі "Бетховен". Кадр із кінострічки

Місяць тому Гродіну виповнилося 86 років. На жаль, актор не зміг перемогти онкологію — кілька років поспіль йому доводилося боротися із раком кісткового мозку. За все своє життя він брав участь у майже 40 кінопроєктах, грав на театральній сцені, був телеведучим різних ток-шоу.

Слід зазначити, що в нагородній скарбничці американського актора знаходиться премія "Еммі". Свою золоту статуетку Чарльз Гродін отримав за кращу роль другого плану в комедії під назвою "Дейв".

Цікаво, що після нагородження актор ненадовго пішов із професії. Повернутися до зйомок Гродіну вдалося лише у 2006 році — новим "дебютом" став фільм "Колишній коханець".

Українським глядачам Гродін, ймовірно, найбільше відомий завдяки ролі у двох перших частинах сімейного фільму "Бетховен". Граючи суворого батька сімейства Нортонів, які заводять цуценя сенбернара, а потім розбираються з різними наслідками такого вчинку, Чарльз Гродін зміг завоювати серця багатьох телеглядачів.

Помер відомий голлівудський актор, зірка ”Бетховена” і ”Кінг-Конга” - фото 2
Помер відомий голлівудський актор, зірка ”Бетховена” і ”Кінг-Конга” - фото 3
Помер відомий голлівудський актор, зірка ”Бетховена” і ”Кінг-Конга” - фото 4
Помер відомий голлівудський актор, зірка ”Бетховена” і ”Кінг-Конга” - фото 5
Помер відомий голлівудський актор, зірка ”Бетховена” і ”Кінг-Конга” - фото 6

Відомий комічний актор Стів Мартін, який якось співпрацював із Гродіном, називав його "одним із найбільш позитивних людей, з якими йому доводилося зустрічатися".

Любителі більш раннього кіно могли бачити Гродіна у "Кінг-Конзі" 1976 року. У цій стрічці актор зіграв чоловіка, який привіз знамениту мавпу до Нью-Йорку заради отримання великої наживи.

Одним з останніх фільмів Чарльза Гродіна став "Комік" 2017 року. У ньому актор виконав роль Діка Д'Анджело.

Цікаво, що, крім акторської кар'єри, Гродін намагався будувати ще й письменницьку. Якийсь час він працював оглядачем політичних новин на одному з популярних американських телеканалів, а також написав чотири книги (останню — у 2009 році).

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про причини смерті відомого українського телеведучого. Більше подробиць — у нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про смерть найстарішого кіноактора у світі. Його ім'я та вік ми повідомляли в публікації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини