Головна Новини Зірки персона Помер відомий радянський актор і каскадер: в його кар'єрі сотні фільмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий радянський актор і каскадер: в його кар'єрі сотні фільмів

Массарський - один з основоположників вітчизняної школи каскадерів

18 грудня 2020, 18:41 comments1388
Поділіться публікацією:

У п'ятницю, 18 грудня, помер відомий радянський актор і каскадер Олександр Массарський. Йому було 93 роки. Повідомляється, що причиною його смерті стали ускладнення, які були викликані COVID-19. Інформація про трагедію розміщена на офіційному сайті Союзу кінематографістів Російської Федерації.

Помер відомий радянський актор і каскадер: в його кар'єрі сотні фільмів

Олександр Массарський. Фото: obozrevatel

Олександр Массарський прожив насичене і яскраве життя. Він запам'ятався людям, як основоположник вітчизняної школи каскадерів і людина, яка завжди готова була прийти на допомогу іншим.

У 1949 році каскадера запросили на зйомки фільму "Зірка", який був знятий за повістю Е. Казакевича. Саме завдяки своїй участі в цих зйомках Массарський зрозумів, що його життя вже визначене на довгі роки вперед.

У 50-і роки Олександр зібрав на "Ленфільмі" групу каскадерів, які вже не один рік мали досвід роботи на всіх кіностудіях країни.

Варто додати, що саме Массарський посприяв тому, щоб виконавців небезпечних трюків в кіно стали називати каскадерами. Тому що до цього їх прийнято було називати "трюкачами" або "дублерами". А сталося це після того, як актор прочитав в одному французькому виданні, що у їхньої роботи, виявляється, є назва — "каскадери". У 1973 році цій темі він присвятив статтю в журналі "Нева".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від коронавірусу помер відомий режисер і сценарист. 10 грудня не стало відомого грузинського оператора, актора, режисера і сценариста Олександра Рехвіашвілі. Йому було 82 роки. Причиною його смерті стали ускладнення, які були викликані COVID-19.

За свою кар'єру встиг попрацювати з з Отаром Іоселіані, Георгієм Шенгелая, Сергієм Герасимовим. Також знявся у фільмі "Піросмані", де йому дісталася роль французького художника. Картину зняв Георгій Шенгелая, в центрі її сюжету — життя великого грузинського художника. У стрічці робиться акцент на національний колорит.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини