Головна Новини Зірки персона Помер відомий радянський актор: лікарі назвали причину смерті
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий радянський актор: лікарі назвали причину смерті

Куравльов лікував у лікарні запалення легень, але коронавірусну інфекцію у нього не підтвердили

31 січня 2022, 08:30 comments1532
Поділіться публікацією:

У віці 85 роців з життя пішов один з найвідоміших акторів радянського кіно — Леонід Куравльов. Він відомий глядачам з кінокартин — "Іван Васильович змінює професію", "Вій", "Афоня", "Золоте теля", "Сімнадцять миттєвостей весни", "Місце зустрічі змінити не можна" та інших. Про смерть актора журналістам повідомив його син. Розповів, що перед смертю, Куравльов захворів. Про це пише BBC, передає портал "Коментарі".

Помер відомий радянський актор: лікарі назвали причину смерті

Леонід Куравльов. Фото з відкритих джерел

До лікарні, де лікують хворих на коронавірус, Леоніда Куравльова госпіталіхували ще 10 січня. У нього діагностували запалення легень. Деякі ЗМІ писали про те, що згодом Куравльова превели до хоспісу для реабілітації, однак син артиста цю інформацію не підтвердив. Також стало відомо, що дослідження на наявність у нього коронавірусної інфекції виявились негативними. 

Леонід Куравльов мав звання народного артиста Радянського Союзу. Йому вдалось зіграти близько двох сотень ролей. Востаннє на кіноекрани виходив фільм з його участю у 2015 році — у ньому він виконав роль отця Леонтія у фільмі "Весь цей Джем" (2015).

Ролі, якийми він запам’ятається у історії радянського кіно — це Афанасій Борщов у фільмі "Афоня", Хома Брут ("Вій"), Шура Балаганов ("Золоте теля"), Жорж Милославський ("Іван Васильович змінює професію"), Айсман ("Сімнадцять миттєвостей весни"), Копчений ("Місце зустрічі змінити не можна"), інспектор Гранден ("Шукайте жінку"), американський посол ("Ширлі-мирлі").

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що у віці 85 років помер відомий актор та режисер Віктор Мережко. Причина смерті Мережка не повідомляється. Відомо, що ще 2017 року актора доправили до лікарні з підозрою на інсульт.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини