Головна Новини Зірки персона Помер відомий актор та режисер Віктор Мережко
commentss НОВИНИ Всі новини

Помер відомий актор та режисер Віктор Мережко

Артиста не стало на 85-му році життя

30 січня 2022, 23:12
Поділіться публікацією:

У неділю, 30 січня, стало відомо про смерть народного артиста Росії, знаменитого радянського актора, сценариста та режисера Віктора Мережка. Життя артиста обірвалось у віці 84 років. Інформацію підтвердили ТАСС у Спілці кінематографістів РФ, повідомляє "Сегодня".

Помер відомий актор та режисер Віктор Мережко

Віктор Мережко - скріншот з відео

Причина смерті Мережка не повідомляється. Відомо, що ще 2017 року актора доправили до лікарні з підозрою на інсульт.

Мережко знайомий мільйонам глядачів завдяки ролям у десятках популярних кінострічок, як "Червона кімната", "Сонька Золота Ручка", "Самотність кохання" та інші. Крім того, він був авторів сценаріїв до більш ніж півсотні фільмів — "Рідня", "Трясовина", "Польоти уві сні та наяву" і так далі. Також Мережко написав сценарії до десятків мультфільмів.

Зазначається, що у 2014 році кінодіяч зайняв проросійську позицію, підтримавши анексію Криму. Крім того, актор відомий висловлюваннями про те, що американці хочуть "розсварити російський та український народи".

Зазначимо, що 30 січня також стало відомо про смерть зірки радянського фільму "Іван Васильович змінює професію" Леоніда Куравльова. Серце актора перестало битися на 86-му році життя. Відомо, що актор останнім часом мав проблеми із здоров'ям. Напередодні Різдва його госпіталізували до московського медичного закладу з підозрою на коронавірусну інфекцію, бо Куравльов почав відчувати труднощі з диханням і мав високу температуру. Проте під час дослідження лікарі діагностували у зірки фільму "Іван Васильович змінює професію" ураження мозку з порушенням роботи когнітивних функцій та ковтання. Йому зробили екстрену операцію на шлунку.

Раніше на порталі "Коментарі" — Відома фолк-співачка померла, свідомо заразившись COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини