Головна Новини Зірки персона Померла відома українська оперна співачка
commentss НОВИНИ Всі новини

Померла відома українська оперна співачка

6 грудня пішла з життя видатна українська оперна співачка

7 грудня 2020, 19:41
Поділіться публікацією:

У неділю, 6 грудня, на 92-му році життя померла колишня солістка Одеської опери Галина Поліванова. Причину її смерті поки встановити не вдалося. Прес-служба Одеської міської ради зазначила, що вона шалено любила свою роботу і була добра до людей. Саме такою її запам'ятають колеги і близькі люди.

Померла відома українська оперна співачка

Галина Поліванова. Фото: news.tut.by

Вона була володаркою сопрано, народною артисткою України, лауреатом міжнародних конкурсів, професором кафедри сольного співу Одеської державної музичної академії.

Протягом багатьох років Галина Поліванова була музичним символом Одеси, тому що володіла неймовірними акторськими і викладацькими здібностями. Вона виховала не одне покоління артистів, яким допомогла розкрити свій талант і повірити у власні сили.

Галина Поліванова народилася 1 квітня 1929 року в Червоному Селі (Ленінградська область). У 1953 році закінчила Одеську державну консерваторію (клас Інни Райченко) за фахом оперний, концертний співак, викладач. У 1957 році на Шостому всесвітньому фестивалі молоді і студентів у Москві отримала премію журі.

Дебютною для Галини стала партія Чіо-Чіо-сан в опері Дж. Пуччіні "Мадам Батерфляй". Всього в репертуарі співачки приблизно сорок партій. Крім Одеси вона виступала в оперних театрах Києва, Москви, Мінська, Риги, Кишинева, неодноразово гастролювала у Франції, Індії, Польщі, Німеччині, Іспанії, Фінляндії та інших країнах.

Як повідомляло видання "Коментарі", у Львові померла видатна українська співачка. У віці 89 років померла українська співачка, народна артистка України Марія Бойко. Про це повідомив її син Володимир Одрехівський на своїй сторінці в Facebook. Але причину смерті мами він називати не захотів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини