Головна Новини Зірки персона У Парижі померла легендарна французька акторка
commentss НОВИНИ Всі новини

У Парижі померла легендарна французька акторка

Померла легендарна французька актриса Анук Еме .Їй було 92 роки.

18 червня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Легендарна французька актриса Анук Еме, справжнє ім'я якої Ніколь Франсуаз Флоренс, померла в Парижі у віці 92 років. Про це свідчить оголошення її дочки, актриси Мануель Папатакіс, опубліковане на її сторінці в Instagram.

 У Парижі померла легендарна французька акторка

Анук Еме (фото з відкритих джерел)

"Нам дуже сумно повідомити про відхід моєї матері, Анук Еме. Я була поруч з нею, коли вона померла сьогодні вранці у своєму будинку в Парижі", — написала Мануель.

Анук Еме здобула славу завдяки своїй довгій акторській кар'єрі, що тривала трохи більше 70 років, в якій вона зіграла в безлічі фільмів. Серед найвідоміших робіт актриси — у фільмах "Солодке життя" Федеріко Фелліні та "Чоловік і жінка" Клода Лелуша. За свою роль у "Чоловік і жінка" вона отримала номінацію на премію "Оскар". Крім того, Анук Еме була лауреатом британської нагороди BAFTA, "Золотого глобуса" та отримала призи Каннського кінофестивалю, серед інших визнань своєї майстерності.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що померла відома зірка серіалу "Санта-Барбара"2 червня, маючи  101 рік, померла акторка зі США періоду Золотого століття Голлівуду Дженіс Пейдж. Смерть наступила з природних причин у власному помешканні акторки в Лос-Анджелесі. Про те, що померла Пейдж, виданню Metro  сказав близький друг покійної Стюарт Ламперт. 

Творча кар'єра  американка  розпочалась в п'ятирічному віці — дівчина співала в аматорських шоу в рідній Такомі. Закінчивши навчання,  Дженіс  поїхал аз дому, щоб підкорити Голлівуд. Саме там  Пейдж побачили агенти Warner Bros., і підписали з перспективною  акторкою контракт. Окрім Голлівуду, американці  вдалось завоювати з допомогою свого  таланту  Бродвей, а потім була кар’єра на телебаченні. З кіно акторка  пішла 2001 року. За роки  своєї успішної кар'єри Дженіс Пейдж  мала іменну зірку на голлівудській Алеї Слави.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини