Головна Новини Зірки персона Українська співачка розповіла про діагноз старшого сина, що навчається в інклюзивному класі
commentss НОВИНИ Всі новини

Українська співачка розповіла про діагноз старшого сина, що навчається в інклюзивному класі

Співачка М'ята поділилася як почуваються батьки із дітьми, що мають особливості розвитку

13 вересня 2021, 21:00
Поділіться публікацією:

Одна із зірок шоу-бізнесу, співачка Юлія Загорська, яку знають як М'яту вирішила поділитися своїм досвідом батьківства.

Українська співачка розповіла про діагноз старшого сина, що навчається в інклюзивному класі

Співачка М'ята з синами, фото з відкритих джерел

У програмі "Зірковий шлях" на YouTube показали новину про те, як доросла жінка в Росії проганяла з дитячого майданчика дітей з особливими потребами. У коментарях ведучим програми зірки українського шоу-бізнесу обурювалися таким вчинком.

Співачка М'ята зізналася, що у її 13-річного сина Юрія враження головного мозку. У нього на мозку два рубці, що не заживають. Звернулася жінка до медиків із скаргами на те, що в малолітнього сина почався регрес у розвитку. За її словами, на той час, коли хлопчику виповнилося 4 роки, майже ніхто з лікарів не міг поставити діагноз дитині. Юлія говорить, що вони знайшли одну клініку й одного фахівця, що правильно поставив діагноз.

Тоді таких дітей віддавали в закриті інтернати, де ніхто не бачив що там з тими дітьми відбувається. Хлопчика віддали в приватну школу, де він навчався до 10 років. Наразі Юрій ходить в інклюзивний клас.

Однак незважаючи на впроваджену програму інклюзивної освіти, таких шкіл, де можуть навчатися діти з особливими потребами, дуже мало.

"Нам бракує спеціалістів, нам бракує шкіл, якихось центрів, Якщо в нас зараз і створюють такі центри, то вони коштують просто шалених грошей. Наприклад, інклюзивна приватна школа — це мінімум 25 тисяч гривень, щоб ви розуміли, на місяць. А додайте ще ліки, таблетки, уколи, послуги реабілітологів, логопедів", — говорить жінка.

Однак українці теж дивно реагують на її сина, говорить співачка: хтось із подивом оглядається, коли той може щось викрикнути, хтось намагається насварити за якісь дії.

Як повідомляв портал "Коментарі", Юрій Горбунов розповів як назвали новонародженого сина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини