Головна Новини Зірки персона Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО)

Користувачі пишуть, що Оксана Линів могла б відмовитися від одягу з такими написами

14 серпня 2023, 21:27
Поділіться публікацією:

Всесвітньо відома українська музикант і диригент Оксана Линів опинилася в епіцентрі скандалу, коли на фестивалі в Німеччині вбралася в футболку з написом Wagner Power (в перекладі з англійської ‒ "Сила Вагнера").

Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО)

Оксана Линів (фото з відкритих джерел)

Захід був присвячений легендарному і колись скандальному відомому німецькому композитору Ріхарду Вагнеру. Тобто формально мова йде не про однойменну "ПВК" з країни-агресора РФ на чолі з путінським поплічником Євгеном Пригожиним.

Однак українські блогери порахували, що Линів "проігнорувала контексти", хоча могла б спочатку відмовитися від такої футболки, чітко пояснивши свою позицію, але не стала цього робити.

"Це Оксана Линів. Всесвітньо відома українська диригентка, що представляє Україну у світі у футболці Wagner Power. Ви скажете "Вагнер просто писав музику, її одяг – її справа, тут очевидно не про ПВК". Але сам, але саме ігнорування контекстів я вважаю певним знаком людоїдства", — написав відомий український блогер Остап Українець.

"Це настільки потрібно бути відірваною від українських реалій людиною, щоб поїхати у світ представляти Україну у футболці з таким написом", ‒ написала відома українська правозахисниця Наталія Панченко.

Скандальний знімок у футболці Линів зі своєї сторінки вже видалила, а на обурення українців відреагувала за допомогою цитати внучки композитора ‒ Катаріної Вагнер. Відповідний пост з'явився в профілі в Facebook.

"Катаріна Вагнер коментує зловживання ім'ям її прадіда найманою трупою Євгена Пригожина: "Окупація роботи Вагнера націонал-соціалістами була огидною. І коли "російська наймана армія, звірства якої неможливо перевершити, вимазує ім'я Вагнера на своїх кривавих прапорах, то не тільки у мене перехоплює подих", – йдеться в тексті.

Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО) - фото 2
Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО) - фото 3
Відома у світі українська диригентка потрапила у скандал через футболку з написом Wagner Power (ФОТО) - фото 4

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Вайкуле зробила нову заяву про фаната Кремля і друга Пугачової. 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини