Головна Новини Зірки персона Вуді Аллену - 85: в чому секрет його геніальності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вуді Аллену - 85: в чому секрет його геніальності

Він, так само як і 40 років тому, пише сценарії на друкарській машинці та не користується електронною поштою

1 грудня 2020, 16:40
Поділіться публікацією:

Легендарному кінорежисеру і актору Вуді Аллену сьогодні виповнилося 85 років. Щороку він випускає нову кінострічку і продовжує писати свої сценарії на друкарській машинці. І схоже, що він не збирається зупинятися на досягнутому. Давайте в день його народження згадаємо, з чого він починав свій кар'єрний шлях і в чому секрет його успіху.

Вуді Аллену - 85: в чому секрет його геніальності

Вуді Аллен. Фото: eg.ru

Виявляється, Вуді до 18 років ненавидів книги, а читав тільки комікси. Але почав він свою творчість саме з написання сатиричних оповідань, перше з яких було опубліковано в журналі The New Yorker.

Кінематографічна кар'єра Аллена почалася теж завдяки тому, що він умів добре писати. Він написав сценарій для свого першого фільму "Що нового, кішечка?", який відразу ж підкорив глядачів. Треба зазначити, що він також зіграв одну з головних ролей в цій кінострічці.

Але справжнім проривом для актора став фільм "Енні Холл", який отримав чотири статуетки "Оскар" і був визнаний однією з кращих американських комедій в ТОП-100.

А найприбутковішою стрічкою в кар'єрі Вуді Аллена вважається "Північ у Парижі". Фільм зібрав 151 мільйон доларів, хоча його бюджет склав 17 мільйонів доларів. Кінорежисер отримав "Оскар" за свою роботу, а також "Золотий глобус".

Всього фільмографія Аллена налічує 41 фільм. Цікавим залишається той факт, що він ніколи не дивиться власні картини після того, як робота над ними закінчилася.

Вуді Аллен — майстер своєї справи, якого називають засновником "інтелектуальної комедії". І він зізнається, що знайшов для себе кращий засіб від страхів — гумор.

"Звичайно, гумор не може бути відповіддю на всі життєві негаразди, — каже режисер, — але це щось на зразок лейкопластиру. Це вже точно краще, ніж весь час ходити розбитим".

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, DZIDZIO — 37: маловідомі факти з життя артиста.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини