Головна Новини Зірки скандал Мовний скандал: чому пост Гайтани розлютив українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовний скандал: чому пост Гайтани розлютив українців

Передплатники засудили українську співачку за посади російською мовою

24 червня 2024, 11:13
Поділіться публікацією:

Відома українська співачка Гайтана, яка нещодавно повернулася на сцену після тривалої перерви, опинилася у центрі скандалу. 23 червня вона опублікувала в Instagram посаду російською мовою, що викликало обурення серед її передплатників. З початку війни співачка рідко висловлювалася про політичні події та практично не торкалася теми підтримки українців, що лише посилило реакцію на її повідомлення.

Мовний скандал: чому пост Гайтани розлютив українців

Передплатники засудили українську співачку за посади російською мовою

У пості Гайтана розповіла про те, як звичайна купівля квітів нагадала їй про будинок. "Цію життя і ще більше люблю рідних. Я купила першу квітку за два з половиною роки... Це повертає мені відчуття вдома. А що вам повертає відчуття вдома?" — Поділилася вона.

Однак замість підтримки, багато передплатників почали критикувати використання російської мови.

У відповідь на критику Гайтана пояснила, що обрала російську мову, щоб бути зрозумілою усіма своїми передплатниками.

"Тому що в мене багато рідних та близьких людей, які спілкуються зі мною різними мовами: українською, російською, німецькою, англійською, французькою... Я люблю, поважаю та обираю людей для себе лише завдяки їхнім вчинкам", — відповіла Гайтана.

Незважаючи на це, багато коментаторів продовжили висловлювати розчарування та нагадали про важливість використання української мови під час війни.

Читайте також на порталі “Коментарі” — Популярна українська співачка Євгенія Власова відверто поділилася своїми думками про мову, українську культуру та роль артистів під час війни. Власова, яка сама родом із російськомовного середовища, розповіла про непростий шлях до українського звучання та зважилася на щирі визнання мовних дилем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини