Головна Новини Зірки скандал Відомий телеведучий заявив, що публічні особи мають розмовляти українською
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомий телеведучий заявив, що публічні особи мають розмовляти українською

Мовна політика: думка Слави Дьоміна після критики Гайтани

24 червня 2024, 15:06
Поділіться публікацією:

Відомий український телеведучий Слава Дьомін також висловив свою позицію після критики, яку отримала співачка Гайтана за російську мову. У своєму Telegram-каналі Дьомін написав про необхідність використання української мови публічними особами у громадських виступах

Відомий телеведучий заявив, що публічні особи мають розмовляти українською

Мовна політика: думка Слави Дьоміна після критики Гайтани

Слава Дьомін у своєму Telegram-каналі написав, що в Україні немає заборони на використання будь-якої мови в особистій сфері, наголошуючи, що це є частиною демократичних свобод. Однак він наполягає на тому, що публічні постаті мають дотримуватися української мови у суспільному просторі, щоб демонструвати її значущість та повагу.

"Тому що вони публічні, і тим самим показують своїм шанувальникам, що українська – це нормально. Це не другорядна мова, не мова "хахлів" і всяка така х**ня. Я патріот України, і завжди казав, що в нашій країні винен бути лише українською мовою", — написав Дьомін.


Також ведучий висловився проти примусу та радикалізму в мовному питанні, наголошуючи, що подібні методи можуть спричинити лише відторгнення.

Щодо ситуації з Гайтаною, Дьомін заявив, що вона могла б краще зрозуміти зміни у суспільному настрої України, якби проводила в країні більше часу. Він закликав співачку відвідати Україну та побачити, як змінилася громадська думка щодо мови.

Раніше “Коментарі” писали, що відома українська співачка Гайтана, яка нещодавно повернулася на сцену після тривалої перерви, опинилася у центрі скандалу . 23 червня вона опублікувала в Instagram пост російською мовою, що викликало обурення серед її передплатників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини