Головна Новини Зірки шоу бізнес Співак Макс Барських зізнався, чому змінив мову спілкування
commentss НОВИНИ Всі новини

Співак Макс Барських зізнався, чому змінив мову спілкування

Макс Барських відповів, чому повністю відмовився від російської мови.

1 серпня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Український співак Макс Барських розповів, що після повномасштабного вторгнення Росії почав більше цікавитись історією і зрозумів, що Росія постійно поширювала наратив про меншовартість української мови. Після цього співак вирішив відмовитись від використання російської мови.

Співак Макс Барських зізнався, чому змінив мову спілкування

Український співак Макс Барських. Фото з відкритих джерел

В інтерв’ю TV3 популярний співак Макс Барських розповів, чому остаточно перейшов на українську мову. 

"Коли почалася війна, я почав глибше цікавитися історією, і зрозумів, що таким був план Росії з часів, коли Україна отримала свою незалежність. Росіяни завжди поширювали наратив, що якщо ти говориш російською – ти більш цивілізований, якщо українською, то ти людина із села і всі так до тебе і ставитимуться. Чесно кажучи, я в дитинстві не розмовляв українською", — говорить співак.

За його словами вплив Росії був настільки великий, що він тривалий час погоджувався з наративами Кремля щодо мовного питання в Україні. 

"Ця думка, яку нав'язувала Росія, була зі мною весь час, і я, на жаль, з нею погоджувався. Мова – це безперечно ідентичність і за неї важливо боротися. І це те, що відрізняє нас від інших", — сказав Барських.

Після 24 лютого співак зайняв чітку позицію щодо мовного питання. Макс Барських відкрито засудив Росію, відмовився виконувати свої російськомовні пісня, частину з яких переклав українською. Також співак відвідав музичний фестиваль Лайми Вайкуле Rendezvous в Юрмалі, де під час спілкування з журналістами говорив англійською, вказуючи на відмову від російської мови.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російська співачка Алла Пугачова на фестивалі в Юрмалі зізналась чому не співає останні 15 років.

Також "Коментарі" писали про відому українську співачку, яка потрапила у мовний скандал.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини